Zekeriya Tutar Yildizlar Türkiye Taekwondo Sampiyonasi Basladi

Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2021 yili faaliyet programinda yer alan Yildizlar Türkiye Taekwondo Sampiyonasi’nin açilis töreni gerçeklestirildi.

Kisa bir süre önce hayatini kaybeden federasyon asbaskani Zekeriya Tutar’in adinin verildigi ve Keçiören Taha Akgül Spor Salonu’nda gerçeklestirilen sampiyonaya 67 il, 562 kulüpten toplam 1892 sporcu katiliyor. Toplam 1 hafta sürecek sampiyonanin açilis töreni gerçeklestirildi.

Törene, Keçiören Kaymakami Ugur Bulut, Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Çubuk Kaymakami Adem Keles, Ankara Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Çelik, Türkiye Taekwondo Federasyonu Baskani Prof. Dr. Metin Sahin, Türkiye Kick Boks Federasyonu Baskani Salim Kayici, Türkiye Taekwondo Federasyonu yönetim kurulu üyeleri, rahmetli Zekeriya Tutar’in kardesi Nabi Tutar ve oglu Enes Tutar ile 15 Temmuz gazileri Cihan Uygun ile Seyit Aga Topal katildi.



Baskan Sahin, açilista yaptigi konusmada pandemi sonrasinda ilk Türkiye sampiyonasini düzenlemenin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Sahin, “Biz yine de dikkatli olacagiz. Maske, mesafe, temizlik önlemlerimizi alacagiz. Sampiyonamiza katilan herkese tesekkür ediyor, sporcularimiza ve antrenörlerimize basarilar diliyorum” dedi.

Sahin, kisa bir süre önce hayatini kaybeden federasyon Asbaskani Zekeriya Tutar’in da tüm camia tarafindan çok sevilen ve sayilan bir kisilik oldugunu belirterek, onun yoklugunu her zaman hissettiklerini söyledi.

Sahin, açilisa katilan merhum Zekeriya Tutar’in kardesi Nabi Tutar ve oglu Enes Tutar’a da bir plaket verdi. Ayrica son dönemde taekwondo camiasindan ebediyete irtihal eden isimler de anildi.

Sampiyonanin açilis töreninde yaklasan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü öncesinde de bir anma programi gerçeklestirildi.

Sehitlerimiz dualarla anilirken, açilisa katilan gazilerimiz Cihan Uygun ile Seyit Aga Topal’a birer plaket takdim edildi. Baskan Sahin, konusmasinda 15 Temmuz’un öneminden bahsettigi konusmasinda, Türk milletinin kahramanligini asla unutmayacaklarini ve unutturmayacaklarini sözlerine ekledi.

Altinok: “Onlarin basarisi Türk milletinin basarisi olacaktir”

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, “Ülkemiz olimpiyatlara 5 tekvandocu ile gidiyor. Bu basarida emegi olan tekvando federasyonu baskanimiza tesekkür ediyorum. Türkiye’nin gözü kulagi Tokyo Olimpiyatlarinda olacak. Gençlerimize basarilar diliyorum. Onlarin basarisi Türk milletinin basarisi olacaktir. Emek veren hocalarimiza tesekkür ediyorum. Her birine kendimize hos geldiniz diyorum” ifadelerini kullandi.

Tutar: “Rahmetli babam Zekeriya Tutar anisina düzenlenen turnuvaya katilan herkese tesekkürler”

Vefat eden Türkiye Taekwondo Federasyon Asbaskani Zekeriya Tutar’in oglu Enes Tutar ise, “Rahmetli babam Zekeriya Tutar anisina düzenlenen turnuvaya katilan herkese, vefakar davranisindan ötürü federasyon baskanimiz Metin Sahin’e ve yönetim kurulumuza tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA