Yelkende Hedef Tokyo'dan En Az 1 Madalya Ile Dönmek

Türkiye Yelken Federasyonu Baskani Özlem Akdurak: 'Böyle degisik bir süreçte çok iyi hazirlandik. Biraz sans faktörünün de gündemde oldugu bir olimpiyat geçirecegimizi tahmin ediyorum. Sans ve basari sporcularimizin yaninda olsun'

ALI KORKMAZ - Türkiye Yelken Federasyonu Baskani Özlem Akdurak, yelkende 8 sporcu ile mücadele edecekleri Tokyo Olimpiyatlari'ndan en az bir madalyayla dönmek istediklerini söyledi.

Akdurak, AA muhabirine, Tokyo Olimpiyatlari'na kota alan 8 sporcunun Gençlik ve Spor Bakanliginin destegiyle çok iyi bir hazirlik dönemi geçirdigini belirtti.

Sporcularin teknik olarak rakiplerinden geri kalmayacak sekilde hazirlandigini kaydeden Akdurak, "Hepimizin özenli hazirlanmasi, sporcularimizin olimpiyatlardaki basarilariyla taçlanacak diye ümit ediyoruz. Son derece heyecanliyiz." dedi.

Tokyo Olimpiyatlari'nda 8 Türk sporcusunun 10 yelken disiplininden 6'sinda mücadele edecegini hatirlatan Akdurak, söyle konustu:

"Bu geçmis tarihimizdeki en yüksek sporcu ve disiplin sayisi. Ilk günümüzden itibaren kaç sporcuyla gittigimize degil, tüm konsantrasyonumuzu en az bir madalya ile dönmek üzere yaptik. Ilk 10'da olan, dünyanin favori gösterdigi sporcularimiz var. Hemen hepsi çok hazirlar. Kovid-19 süreci Tokyo'yu baska dengelere tasidi. Bizim aylar öncesinden oraya gidip, suyun akintisini, havasini, rüzgarlarini test etmemiz lazimdi fakat pandemi hiçbir ülkeye bu izni vermedi. Böyle degisik bir süreçte çok iyi hazirlandik. Biraz sans faktörünün de gündemde oldugu bir olimpiyat geçirecegimizi tahmin ediyorum. Sans ve basari sporcularimizin yaninda olsun. Bunu lehimize kullanip, hiç kesintiye ugramayan hazirligimizi madalya yolunda dogru kullanirsak, bir sansimiz var."

Dünya Yelken Federasyonunda baskan yardimciligi görevine gelmesinin ardindan yapilan seçimlerde 6-7 komite ve komisyonda Türk isimlerin seçildigini de hatirlatan Akdurak, "Bunlardan her biri dünya yelkenciliginin önemli kararlarini veren komiteler. Hepsinde Türk yelkenci arkadaslarim var. Ayni sekilde olimpiyatlarda parkur bashakemi olarak görev yapacak Türk yelkencilerimiz var. Bunlar sadece sahada degil ayni zamanda yönetim kadrolarinda da Türk yelkenciliginin yükselisinin göstergeleri oldu." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA