Türkiye Rekortmeni Milli Sporcu Nevin Ince Avrupa Sampiyonasi'na Hazir

Türkiye rekortmeni Vanli milli sporcu Nevin Ince, Estonya’da düzenlenecek olan Avrupa Sampiyonasi için tüm hazirliklarini tamamladi.

Istanbul’da 7 Subat 2021 tarihinde Türkiye Salon Atletizm Sampiyonasi’nda Türkiye rekoru kiran Nevin Ince, geçtigimiz günlerde Bursa’da düzenlenen Atletizm Olimpik Deneme Yarislari’nda da 400 metrede U20 Avrupa barajini da basariyla geçti. Türkiye’yi temsil edecek olan milli sporcu Ince, 14-17 Temmuz 2021 tarihleri arasinda Estonya’nin Tallin kentinde düzenlenecek olan U20 Avrupa Sampiyonasi hazirliklarini tamamladi.

“ÜLKEMIZI VE ILIMIZI EN IYI SEKILDE TEMSIL ETMEYE ÇALISACAGIZ”

Konuya iliskin Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulunan 2007 yili Avrupa Sampiyonu ve Atletizm Milli Takim Antrenörü Mehmet Akkoyun, milli takim için sporcu yetistirdigini belirtti.

Bu yil 7 Subat tarihinde Türkiye Salon Atletizm Sampiyonasi’nda sporculari Nevin Ince’nin 400 metrede Türkiye rekorunu kirarak tamamladigini animsatan Akkoyun, “Sporcumuz Türkiye rekorunu kirdiktan sonra 4400 Balkan Sampiyonasi yarisinda da Türkiye rekorunu kirdi. Son olarak da 30 Haziran tarihinde Bursa ilimizde yapilan olimpik denemelerde U20 Avrupa barajini geçtik. Milli sporcumuz simdi 15-18 Temmuz tarihi arasinda Estonya’da düzenlenecek olan U20 Avrupa Sampiyonasina gitmeye hak kazandi. Bu yarista da ülkemizi ve ilimizi en iyi sekilde temsil etmeye çalisacagiz” dedi.

Milli sporcu Nevin Ince ise bu yilin subat ayinda Mizgin Ay’a ait olan 400 metrede Türkiye rekorunu kirdigini hatirlatti. Son olarak Bursa’da iki gün süren olimpik deneme yarismalarinda 400 metrede U20 Avrupa barajini geçtigini dile getiren Ince, Estonya’da düzenlenecek olan Avrupa Sampiyonasi’nda ülkeyi en iyi sekilde temsil ederek altin madalyayla dönmeyi hedefledigini kaydetti.

(Yilmaz Sönmez /IHA)

Kaynak: İHA