Süper Lig Kulüpler Birligi Vakfinda Yeni Baskan Ahmet Agaoglu Oldu

Ahmet Agaoglu:'Önümüzdeki süreçte hem kulüplerimizin ortak sikintilari olarak federasyonumuza ulastiracagimiz mektup ve onlarin takibi ama ayni zamanda da profesyonel bir yapiya kavusmamiz için Kulüpler Birligi olarak çalismalari ivedilikle baslatacagiz'.

Süper Lig Kulüpler Birligi Vakfi Baskanligi'na Trabzonspor Kulübü Baskani Ahmet Agaoglu seçildi.

Vakfin olagan genel kurulunda yapilan oylama neticesinde baskan seçilen Agaoglu, toplantinin tamamlanmasinin ardindan eski baskan Ahmet Nur Çebi ile açiklamalarda bulundu.

Agaoglu'nun Türk futboluna faydali olacagini kaydeden Çebi, "Yaklasik 6 ay önce bütün arkadaslarimin istegiyle gelmis oldugum bu görevden bugün kendi istegimle ayriliyorum. Genel kurulda aldigimiz karar geregi seçilen yönetim kurulunun seçtigi baskanimiz Ahmet Agaoglu'dur. Hayirli, ugurlu olsun. Türk futbolunun çok zor dönemden geçtigi bir süreci daha önce Mehmet Sepil omuzlarinda tasidi. Bundan sonra da Ahmet Agaoglu'nun tasiyacagina ve basarili olacagina inaniyoruz. Benim 6 ay baskanlik yaptigim dönemde, pandeminin agir sartlariyla mücadele edilen bu dönemde yayinci kurulusla olan sorunlarin çözülmesiyle ilgili bir süreç yasadik ve halen devam ediyor, epey yol alindi. Spor yasasiyla ilgili, yabanci sayisiyla ilgili çok çalisma yapildi. Bazilari çözüldü, bazilari çözülemedi. Bu süreci bundan sonra Agaoglu'nun tamamlayacagina, Türk futboluna faydasi olacagina inaniyorum ve basarilar diliyorum. Hayirli, ugurlu olsun." diye konustu.

- Agaoglu: "Çözmemiz gereken sorunlar içinde finansal ve sportif sorunlar var"

Çebi'nin ardindan söz alan Agaoglu, kulüplerin yasadigi sorunlarin hizlica çözülmesi gerektigini belirterek, "Kulüpler Birligi Vakfinda, Türk futbolunun en sikintili sürecinde baskanlik yapan ve sorunlari çözme yolunda gayret sarf eden Ahmet Nur Çebi ve Mehmet Sepil'e tesekkür ediyorum. Türk futbolu zorlu bir süreçten geçiyor. Kulüplerin sorunlari büyük, ekonomik, idari ve sportif sorunlar var. Bunlarin önemli bir kismi pandemiden kaynaklanan sorunlar. Ivedilikle çözmemiz gereken sorunlar içinde finansal ve sportif sorunlar var. Genel kurulda kulüp baskanlarinin ortak talebi dogrultusunda yasadigimiz sorunlari içeren bir mektubu kaleme alarak önümüzdeki birkaç gün içinde federasyona iletecegiz. Süreç, sikintili bir süreç. Bütün kulüplerimizle birlikte bu sürecin içinden en az hasarla çikmanin yollarini arayacagiz. Ahmet Nur Çebi'ye çok tesekkür ederim. Zor ve sikintili bir süreçte görevi aldilar ve önemli bir noktaya getirdiler." ifadelerini kullandi.

Süper Lig AS konusunda tüm kulüplerin mutabik oldugunu kaydeden Agaoglu, sunlari aktardi:

"Bir önceki yönetim kurulu toplantimizda bana bu görev teklif edildigi zaman net olarak ifade etmistim. Bir an önce ivedilikle profesyonel bir yapiya geçilmesi, bu konu ile alakali olarak gerekli degisikliklerin yapilmasi, tüzük degisikligi gerekiyorsa, tüzük degisikliginin yapilmasi ve bunun bir sonraki adimi olarak da Süper Lig Kulüpleri AS olmasi yolunda genel kurulumuzda 21 kulübün de mutabakatini aldik. Gidecegimiz yol, bu yol. Çünkü sizler de takdir edersiniz biz hepimiz, kulüp baskanlari olarak, fahri görev yapan insanlariz. Bu göreve, kulüplerimizi yönetmeye gönüllü olarak geliyoruz, fahri bir görev yapiyoruz. Kulüpler Birligi Baskanligi da ayni sekilde bir fahri görev. Dolayisiyla bir kulüp baskanindan bu kadar fedakarlik beklemek biraz haksizlik olur. Ayni zamanda da özellikle bu sikintili süreçlerde, fazla mesainin gerektigi süreçlerde bu kadar gönüllü olarak hizmet etmeye çalisan bir insandan da bunu beklemek biraz fazla iyimserlik olur. Onun için önümüzdeki süreçte hem kulüplerimizin ortak sikintilari olarak federasyonumuza ulastiracagimiz mektup ve onlarin takibi ama ayni zamanda da profesyonel bir yapiya kavusmamiz için Kulüpler Birligi olarak çalismalari ivedilikle baslatacagiz."

- "Finansal yapilanma ve reformlarin ivedilikle hayata geçirilmesi kaçinilmaz"

Kulüplerin yasadigi mali sikintilarin toplamda Türk futbolunun sorunu oldugunu söyleyen Agaoglu, "Mali sorunlar öncelikle kulüplerin kendi özel sorunlari ama bunlarin hepsi birlesince Türk futbolunun sorunu haline geliyor. Bugün federasyonun aldigi bir kararin altinda Kulüpler Birliginin de fikir birliginin temel teskil etmis olmasi lazim. Bu sportif, idari ve finansal olarak böyle olmali. Yasamis oldugumuz süreçte ortalama aldigimizda 2 sene öncesine bakarsak kulüplerin gelirlerinde yüzde 60-70 oraninda gerileme var. Bu süreçten basarili bir sekilde çikmazsak Türk futbolunun gelecegi adina iyimser olmamiz ortadan kalkiyor. Finansal yapilanma ve reformlarin ivedilikle hayata geçirilmesi kaçinilmaz." degerlendirmesinde bulundu.

Harcama limiti ve yayin ihalesi ile ilgili görüslerini Türkiye Futbol Federasyonuna iletecekleri mektubun ardindan açiklayacaklarini belirten Agaoglu, Trabzonspor Kulübü Baskanligi'nin kendisi için en büyük onur oldugunu kaydederek, "Ahmet Agaoglu özelinde Trabzonspor Baskani olmak, bir Trabzonlunun, bir Trabzonsporlunun yasayacagi en büyük onur. Onun üzerinde bir onur tanimiyorum. Kulüpler Birligi Baskani olmak da gösterilen güvene ve teveccühe layik olmayi gerektiriyor. Ben de onlarin güvenine layik olmak için çalisacagim. O da büyük onur ama benim için en büyük onur Trabzonspor Kulübü Baskanligi'dir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA