Steven Caulker Açiklamasi 'Fenerbahçe'de Sampiyonluk Yasamak Istiyorum'

Fenerbahçe’nin yeni transferi Steven Caulker, Fenerbahçe’de sampiyonluk yasamak istedigini ifade ederken, Attila Szalai’nin büyük firsatlara erisebilecek bir oyuncu oldugunu söyledi.

Yeni sezon hazirliklarina Düzce Topuk Yaylasi Tesisleri’nde devam eden Fenerbahçe’de yeni transfer Ingiliz stoper Steven Caulker basin mensuplariyla bir araya geldi. Ilk haftasinin kendisi açisindan çok güzel geçtigini dile getiren 29 yasindaki stoper, "Fenerbahçe’ye katilmak benim açimdan oldukça kolay bir karar oldu. Baska kulüplerden de teklifler vardi. Türkiye’den ve Avrupa’dan teklifler vardi ama baskanla görüstükten sonra karar vermek çok kolay oldu. Azmi, istegi gördüm. Kaliteli oyuncular da bu karari vermemde etkili oldu. Kulübün ve taraftarinin büyüklügü de çok önemliydi. 7 yildir kazanilamayan bir sampiyonluk var. Fenerbahçe’de sampiyonluk yasamak istiyorum. Ben bu yolda çalismaya devam edecegim" ifadelerini kullandi.

"Burada liderlik özelligimi göstermek istiyorum"

Kariyerinin düsüs döneminde kendisine firsat veren Alanyaspor’a tesekkür eden Caulker, söyle devam etti:

"Burada liderlik özelligimi göstermek istiyorum. Takim arkadaslarima bu dogrultuda yardimci olmak istiyorum. Ben kendimi hazir hissediyorum. Benim için su anda tek önemli sey bu formayla basari kazanmak. Çok çalisarak, kolektif hareket edecegiz. Hocanin verecegi kararlara saygi duyacagiz ve sistem konusunda karar ona ait olacak. Karsimda hani oyuncu olursa olsun basa çikabilecegimi düsünüyorum. Su an kendimi hazir hissettigimi söyleyebilirim."

“Szalai büyük firsatlara erisebilecek bir oyuncu”

Attila Szalai’nin büyük bir hayrani oldugunu da vurgulayan Caulker, "Avrupa Sampiyonasi’nda da kendisini takip ettim. Büyük bir gelecegi var. Büyük firsatlara erisebilecek bir oyuncu. Daha önce Ingiltere ile baglantili olabilecek durumlarini duymustum ama neyse ki bizde oynuyor. Iyi ki Fenerbahçe’de. Umuyorum ki beraber oynama firsatimiz da olur. Onunla ve diger takim arkadaslarimizla gösterecegimiz performansla basarilara gidebiliriz" ifadelerini kullandi.

"Azimli bir futbolcuyum"

Kariyerinin çöküs dönemini atlattiktan sonra tekrar büyük bir takimla Avrupa’da forma giyme hedefi belirledigini anlatan tecrübeli savunmaci, "Ben azimli bir futbolcuyum. Büyük takimlarda oynama hedefim her zaman vardi. Avrupa Ligi’nde ve UEFA Sampiyonlar Ligi’nde kendimi gösterme hedefim vardi. Büyük takimda oynama istegimi su anda gerçeklestirdim. Simdi sampiyonluk kazanarak Sampiyonlar Ligi’nde oynamak istiyorum. Geçtigimiz yil kendimi ve oyunumu gelistirdigimi düsünüyorum. Fenerbahçe’nin gerçekten iyi bir oyuncu kadrosu var. Maalesef geçen sene özellikle son maçlarda istedigini gerçeklestiremedi ve ligi kazanamadi. Buradayim ve çok heyecanliyim. Burasi benim için yeni bir rekabet ortami. Transfer isteyen her kulübe baktim, inceledim ama su an itibariyla Fenerbahçe’nin hem en iyi tarihe sahip olmasi hem de yeni tarih yazma ihtimali açisindan buradayim" açiklamasini yapti.

Daha önce savunmada üçlü sistemde oynadigini ve hücuma çikabildigi için bu sistemde oynamayi daha çok sevdigini kaydeden Caulker, Teknik Direktör Pereira’nin istegi dogrultusunda hareket edeceklerini anlatti.

Caulker, Avrupa Sampiyonasi yari finalinde dün aksam Ingiltere’nin Danimarka ile oynadigi maçta yasanan penalti kararinin dogru olup olmadigi yönünde bir soruyu ise, "Penalti" seklinde yanitlayarak sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA