SEY Vakfi, Türkiye'nin Konustugu Merve Akpinar'a Yüzde 100 Egitim Ve Spor Bursu Veriyor

Türkiye Hentbol Federasyonu’nun daveti üzerine takim arkadaslariyla gittigi Ankara’da dikkatleri üzerine çeken ve büyük destek gören Sanliurfali 13 yasindaki Merve Akpinar için Semra & Enver Yücel Vakfi harekete geçti. Merve Akpinar’a, vakif tarafindan hem lise hayati için yüzde 100 burs hem de spor bursu saglandi.

Binlerce kisi Merve’nin hirsina, inadina, tutkusuna hayran kaldi. Akpinar’in tüm lise egitimini yüzde 100 burslu bir sekilde okumasini saglamak için Semra & Enver Yücel Vakfi da harekete geçti. Bunun yani sira yine SEY Vakfi tarafindan Merve’ye spor bursu da verilecek. O çok sevdigi, tutkusu olan hentbolda daha iyi yerlere gelebilmesi, birçok basariya imza atabilmesi için tüm eksikleri vakif tarafindan karsilanacak.

SEY Vakfi Baskan Vekili Begüm Yücel “Mesele tüm Türkiye’deki Merve’lerin kaderini degistirebilmek”

SEY Vakfi Baskan Vekili Begüm Yücel, Merve Akpinar’in röportajini izledikten hemen sonra kendisi ile iletisime geçtiklerini belirterek, “Merve henüz 14 yasinda ama sözleri o kadar büyük ki. Sosyal medya üzerinden çok destek geldi Merve’ye. Ama biz daha fazlasini yapmak istedik ve hemen ailesine ulasarak O’na hem spor hem de egitim bursu vermek istedigimizi söyledik. Merve birçok kisinin sesi oldu. Merve’nin lise egitimini vakif olarak biz üstlendik. O çok sevdigi hentbolda daha iyi yerlere gelebilmesi için de ayrica O’na spor bursu saglayacagiz” dedi.

SEY Vakfi ile çevrimiçi toplantida bir araya gelen eczaci agabeyi Ahmet Akpinar, Merve’nin basarisinin tesadüf olmadigini belirterek, “Biz 7 kardesiz. Kardeslerime hep çok çalismalari gerektigini söylüyorum. En büyük nasihatim de su, yirtici olmayin birlestirici olun. Çocuklugundan beri Merve’nin bir cevher oldugunu biliyordum, kurdugu cümlelerle bizi hep çok sasirtiyor, bunun nedenini de çok kitap okumasina bagliyorum. Merve‘nin en büyük sansi ise çok iyi bir antrenöre sahip olmasi. Antrenörümüz beden egitimi ögretmeni ama fen derslerini matematik derslerini bile kontrol ediyor. Ve hep sunu söylüyor Merve’ye, ‘ders çalisirsan spor yapabilirsin.’ Merve’nin spordaki basarisinin yani sira derslerinde de basarisinin nedeni bu. Benim de agabeyi olarak tek istegim su, ‘yeter ki Merve’ler çogalsin’ dedi.

Antrenör Bayram Kaplanoglu: “Merve’nin sorumlulugu artik daha büyük”

Antrenörü Bayram Kaplanoglu ise mutlulugunu su cümlelerle anlatti: “Merve çok özel bir çocuk. O sadece Merve degil, o Elif, Beyza, Berfin O’nun durumunda olan yüzlerce hatta binlerce çocugun sesi oldu. Merve’nin sorumlulugu büyük artik”.

Kaynak: İHA