Senol Günes Açiklamasi 'Istifa Etmeyi Düsündüm'

A Milli Takim Teknik Direktörü Senol Günes, EURO 2020 Avrupa Sampiyonasi sonrasi istifa etmeyi düsündügünü söyledi. Günes, ayrica ekibine dahil etmek için Emre Belözoglu ile görüsmeler yaptigini ifade etti.

A Milli Takim Teknik Direktörü Senol Günes, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’da bulunan Hasan Dogan Kamp Egitim Merkezi’nde basin toplantisi düzenledi.

Toplantida basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Günes, istifa edip etmeyecegi yönündeki bir soruya, "Istifa etmek etmemek bunlar hep seçenek. Böyle bir seyi tabi düsündüm, konustum, tartistim. Sonunda da kalmamin, göreve devam etmemin dogru olduguna karar verdim. Bunun da yeterli oldugunu düsünüyorum” cevabini verdi.

“EMRE BELÖZOGLU ILE GÖRÜSTÜM”

Tecrübeli çalistirici, "Ekibinizde Emre Belözoglu olacak mi?" seklinde sorulan soruyu ise, "Emre Belözoglu ile görüstügüm dogrudur. Degisimin olacagini söyledik. Bunda gizli bir sey yok. Degisim olacak. Su anda görüsüyorum, iki defa görüstüm, daha sik da görüsebilirim. Emre ile ilgili siz de biliyorsunuz, kamuoyu da biliyor. Yaziyorsunuz, bana da bir sey kalmiyor. Görüsüyorum çünkü Emre ile ilgili düsüncemi kamuoyu biliyor zaten. Baslamasaydi bizle baslamasini isterdim dedim. Sportif Direktör olarak baslamasini dogru bulmadigimi söyledim. Emre’nin yetenegini, karakterini, oyunculuguna ve bu ise gönül vermesiyle uzun vadeli olacagini düsünüyorum. Daha henüz kesinlesmedi, görüsüyoruz. Olmayan bir seyi açiklarsam dogru olmaz” diye cevapladi.

"TAYLAN’LA ILGILI BIR SIKINTIM VAR"

"Hiçbir oyuncuyu kendi performansinda gördügümüzü söyleyemem” diyen Senol Günes, oyuncu tercihleri hakkinda sorulan soruya ise, "Mahmut sakatlandi, bel sakatligi vardi. Yükleyince belinde rahatsizligi var, düzelir miydi? Efecan ile Halil vardi, orada Cengiz düsündügüm oyuncuydu, Kenan oynuyor, Abdülkadir vardi. Salih’e gelince orta saha benim düsündügüm oyuncular içinde Ozan, Okay, Irfan, Hakan, Taylan, Dorukhan vardi, Dorukhan daha iyi durumdaydi. Irfan da sakatliktan geldi, gol atinca disariya aldik. ’Hocam çok yoruldum’ dedi.

Merih, Irfan ve Cengiz Mart’ta da yoktu. Salih, Berad o dedigim oyuncularin gerisinde düsündügüm oyunculardi. Taylan’la ilgili bir sikintim var, Taylan benim seyrettigim maçlara göre daha duragan geldi. Iyi görmüyorum. Dorukhan arada parliyor ama daha iyi göründü. Kaan’i denedim, Kaan daha iyi geldi. Taylan turnuvadan geldi ilk geldigi gün ameliyat oldu. Doktoru aradim, ’Var miydi sakatligi?’ dedim ’Yok tedbir amaçli oldu’ dedi.

Nasil bir istir anlamadim dedim. Ama bir belirti görmedik, idmanlari yapti ama temposu düsüktü. Olsa söylerdim. Temposu düsüktü, olabilir belki bir rahatsizligi vardi, kasik fitigi vardi büyük ihtimalle. Onun üzerine gelip ameliyat oldu. Ama olumsuz bir durum. Benim için de olumsuz ama asil onun için olumsuz. En azindan gelip hocam sakatligim var ne düsünüyorsun diyebilirdi? Hasan Ali söyledi bunu, git ameliyat ol dedik. Bunda yapacak bir seyim yok. Sakatligim yok diyor bana, ameliyat niye oldu? Ben de size soruyorum” yanitini verdi.

"AVRUPA SAMPIYONASI’NA KATILDIK, HIÇ PARA ALMADIK, KIMSE DE PRIM ALMADI"

Günes, Avrupa Sampiyonasi’nda takimdaki kimsenin prim almadigini vurgulayarak, açiklamasini su ifadelerle sürdürdü:

"Maddi konularla ilgili sunu söyleyeyim, su anda Avrupa Sampiyonasi’na katildik, hiç para almadik, kimse de prim almadi. Çünkü sonuç gelmedi. Katildiginiz zaman 9-10 milyon avro para kazandi Türkiye. Basarinin kriteri yönetimindir. Oyuncu maas almiyor, maas alan benim, benim maasimla ilgili ilk günden beri konusuluyor. Yine açiklaniyor yine yalan yaziliyor. Benim federasyondan da kulüplerden de alacagim var. Hiç dava açtigimi duydugunuz mu? Bir anlasma yapmisim, 3 milyon 200 bin avro yazmissin. Kimse Türkiye’de avro almiyor, yalan yazan siz, yalanci ben, nasil oluyor bu? Ben kimsenin maasini bilmiyorum, kimsenin döviz aldigini düsünmüyorum, ben almiyorum ama ayni seyi konusuyoruz. Bunun açiklamasini federasyon baskani yapmis, rakami sana söylemek zorunda miyim? Besiktas’tan ayrildiktan sonra burada 6 ay çalistik, para almadim. Burada Besiktas’ta aldigim parayi da almiyorum. Döviz almadim, o paralari almadim, daha fazlasini alsam ya da hiç almasam ne olacak? Su döviz isini bir halledin. Türk insanini bu kadar asagilamak ne demek. Ülkemiz basarili olsun, oyuncular yurt disinda oynuyorlar, beni yipratin, onlari yipratmayin. Bu oyuncularin yakasini birakin. Yönetime söyleyin, onlara para vermesinler, yönetime diyorum vermesinler kardesim. Sponsorlar hikayesi var, birçoguna katildim, kendime reklam mi yaptim? Hayir. Adamlar bize destek oluyorlar."

“GEÇIRDIGIMIZ EN GÜZEL KAMPTI”

Senol Günes, kamp döneminde hiçbir problemin yasanmadigini belirterek, "Kampta benim gördügüm problem olacak bir tek sey yönetimin de oldugu oynamayan oyuncularin oldugu idmanda Enes ile Halil Ibrahim çift kale yaparken, Halil Ibrahim ’Bana top atmiyorlar, hep ben kosuyorum’ dedi.

Enes de agzi var dili yok, ’Sen ne konusuyorsun’ dedi, birbirlerine dogru gittiler, ayrilin dedik. Bunu kavga diye söylemek ayip. En güzel kamp dönemi geçti. Keske güzel geçmeseydi, keske kavgali geçseydi. Dünya Kupasi’na oyuncular toplanti yapti, oyuncularla medya arasinda kavga var, keske olsaydi. Hirslanirlardi belki. Bu sonuç kötü ama bunu tartisirken olmayan bir seyi olmus gibi söylemeyelim. Ben ’Sorumluluk medyanin’ demedim, basariyi sizinle paylastim. Sorumlu benim, benim isimden sen sorumlusun demedim. Güya medyayi suçlamisim, oyunculari suçladi dediler, o da dogru degil" ifadelerini kullandi.

"HAMIT BU KONUSMALARI SOKAKTAKI BIRININ AGZIYLA KONUSUYORSA, YANLIS YAPAR"

Senol Günes, Hamit Altintop’un ’Korkak oynadik, çaresiz kaldik’ yorumu ile ilgili de, "Hamit’le çok sik görüsüyoruz. Hamit Bey yönetici, ben yönetici degilim, yönetimin takdir haklari baska. Oradaki hiyerarsik düzeni bildigim için söylüyorum, Selim Agabey A Takimina, Hamit Ümit Milli Takima bakiyor. Çok konuda ayni fikirdeyiz. Bu fikirlerimiz bazen geçerli olmuyor. Bu fikirdir, zaman içinde yer degistirebilir. Bu yazi çiktiktan sonra o yazi bana geldi, biz de ezildik, dagildik dedim, bunu ne anlamda söyledi, bana mi söyledi? Telefonda da söylemedi. Demedi, Selim Agabey, Baskan beraberken böyle bir konusma geçti, rahatsiz oldugu için. Hamit’e yönetim kurulu çok deger veriyor. O konusmadan da rahatsiz oldugunu hissettim. Böyle bir düsüncen varsa bana söylersin, kamuoyunda rahatsiz bir sey varsa tekzip edin. Hamit çok sevdigimiz iyi bir futbol adami. Baskan da ben de çok deger veriyoruz. Bu konusmalari sokaktaki birinin agziyla konusuyorsa, yanlis yapar. Bana da hoca olarak saygi gösteriyor. Fikirler zamani gelince kullanilmali. Almanya’nin uzun yillarda yaptigini bir anda yapmak istiyoruz. Belçika FIFA’da birinci sirada belki bu oyuncu grubu artik dagilacak” diye konustu.

(Bora Akyol - Metin Basar /IHA)

Kaynak: İHA