Senol Günes Açiklamasi 'Dünya Kupasi'na Katilacagimiza Yürekten Inaniyorum, Kimsenin Süphesi Olmasin'

A Milli Takim Teknik Direktörü Senol Günes, “Dünya Kupasi’na katilacagimiza yürekten inaniyorum, kimsenin süphesi olmasin" dedi. Günes, Avrupa Sampiyonasi’nda gösterdikleri kötü performanstan dolayi gelen elestirilere ise, "Bütün elestiriler benim üzüntümden fazla degil" seklinde yanit verdi.

A Milli Takim Teknik Direktörü Senol Günes, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’da bulunan Hasan Dogan Kamp Egitim Merkezi’nde basin toplantisi düzenledi.

Avrupa Sampiyonasi’ni genel olarak degerlendiren Günes, turnuvada hayal kirikligina ugradiklarinin altini çizerek, “Kamuoyunda olusan fikirlerin bizim için önemli oldugunu düsünüyorum. Elestiriler de hakaretler de yalan haberler de olmustur. Hakareti yalani bir kenara birakiyorum. Kendimi degerlendirmis oldum. Bir karar veriyorum bunu sizinle paylasmis oluyorum. Türk milleti bu oyunu hak etmedi, beklentimiz de bu degildi. Bu bir hayal kirikligidir, teslimiyet degildir. Oyuncularimin da üzüldügünü biliyorum. Ilk uçaga bindigimiz andan itibaren bütün oyuncularla tek tek konustum. Kampa katilimlarindan dolayi tesekkür ettim. Herkes için ayri görüsmeler yaptim. Birçok oyuncu ile 2-3 defa görüsme yaptim. Hem travma geçirdiler hem transferleriyle ilgili kararlar vermesiyle ilgili görüsmelerimiz devam ediyor. Bir araya gelince daha da konusmak gerekir. Sert elestirileriniz oldu, bunlari anliyorum. Bu oyunu futbolcularim gibi ben de kabul edemiyorum. Haklisiniz, biz de hakliyiz. Çözüm yapmak için teslim olmamak için nasil bir yol çizecegimizi konusmak gerekiyordu. Ülkedeki genel yapiya baktigimizda cesur olmayi severiz. Asil karakterimizi bu turnuvada gösteremedik. Her seyi birakalim, herkes sunu bilsin; siradan bir takim degiliz. O yüzden elestirilerin dozunun yüksek oldugunu biliyorum. Nereden nerelere geldigimizi de biliyoruz” seklinde konustu.



"Hak ettigimiz sonucu aldik"

Turnuva öncesinde favori takimlar arasina girmek istediklerini söyledigini ifade eden Senol Günes, “Avrupa Sampiyonasi’nda yer almanin, Dünya Kupasi’nda yer almanin hedefimiz oldugunu ilk gün söyledik. Ilkini basardik, katildik. Katildiktan sonra gruptan çikamadik. Oyun olarak tatmin olmadik. Oyunlarla bir yere geldik, hak ederek geldik. Burada olumsuz anlamda hak ettigimiz sonucu aldik. Baskan ve yönetim kurulu bize her türlü imkani sagladilar. Turnuvaya kadar hiçbir olumsuzluk yok. Italya maçina çikarken bir olumsuzluk yoktu. Belki özgüven fazlasi diyebiliriz. Hatta kamuoyunda ileri gidenler var. Beklentiyi büyük yaptilar, az yaptilar diyebilirler. Nedenlerini ararken bir sürü nedene de katiliyorum. Oyunumuz mahkumiyete döndü. O yüzden degisiklik yapmak zorunda kaldim. O zaman tercihimizi Cengiz ile kullandik. Maglup duruma düsünce gol atma anlayisimiz gidip geldi. Alttan yavas baslayan takimlarin tempo yakaladiklarini biliyoruz. Biz orada ezildik. Bu ezikligi kirilma ve özgüven kaybi olarak söyledim. Bütün elestirileri degerlendirdim. Sunu da söyledik. Favori takimlarin arasinda degiliz ama girmek istiyoruz. Kendi içindeki beklentileri verememenin özgüven kaybi oldu. Galler maçinda ilk 25-30 dakika oyunda degildik. Tam oyunu oturttuk, golü yedik. Kazanmasi gereken takim olarak çikmamiza ragmen daha sonra oyun git-gele döndü” açiklamasini yapti.

“Yikilmadik, yikilmayacagiz”

Senol Günes, EURO 2020’de büyük bir sansi kaçirdiklarini vurgulayarak, “Özgüven kaybiyla basarimizin düstügünü düsünüyorum. Asil hedefimiz oyun olarak yükselerek, takimi üst seviyeye çikarmakti ama olmadi. Yikilmadik, yikilmayacagiz. Sartlar ne olursa olsun hayatta kalacak oyuncu grubu oldugunu zaman zaman kirilmalar olsa da takilmadan devam etmesi gerektigini söylüyorum. Asil hedef olarak Dünya Kupasi’na katilmasi önemli bunu da oyuncularimin yeniden zihninde ortaya koymasi gerekiyor. Biz marttaki maçlardan sonra analizleri oyunculara görüntülü rapor olarak gönderdik. Bu Avrupa Sampiyonasi bittiginde 2 ay hazirlik yaptik. Büyük bir sans kaçirdigimizi biliyoruz. Maalesef basaramadik” degerlendirmesini yapti.

“Oyunumuzu tekrar Türkiye’nin istedigi seviyeye tasiyacak gücümüz var”

EURO 2020 Avrupa Sampiyonasi’ndaki olumsuz grafigi unutturacaklarini belirten Günes, “Dünya Kupasi’na 2 aydan az süre var. Planlarimizla çok çalisarak geldik. Bizi yeniden ayaga kaldiracak olan sahiplenilen tutkulu, coskulu takim olmak zorundayiz. ‘Bizim çocuklar’ derken abilerimiz, kardeslerimiz, Türk milleti, sanatçisi, sporcusu, siyasetçisi, her insanimizin basarili olmasini istiyoruz. Ben o sorumlulugu paylasirim. Bunu söylemekten kimse rahatsiz olmasin. Bu takim güven ve mutluluk verdi. Turnuvada maçlari kaybettik ama ortak aklimizi kaybetmemeliyiz. Herkes konusacak ama bunu yaparken yaralamamaya dikkat edecegiz. Elestiri hakki kimsenin elinden alinamaz. Ortak akil ile yola devam etmeyi yine de istiyorum. Oyunumuzu tekrar Türkiye’nin istedigi seviyeye tasiyacak gücümüz var. Bazen rehavet bazen baskidan iyi sonuç çikartabiliyoruz. Içimize sinmeyen bu tabloyu unutturacagiz” diye konustu.



“Düzelecegimize inancimiz tam”

69 yasindaki teknik adam, turnuvada sergilenen kötü performanstan dersler çikardiklarini aktararak, su ifadelere yer verdi:

“Göreve geldigimden beri 29 maçta 6 galibiyet aldik. 9 günü kabus olarak görebiliriz. 3 maglubiyet olmasaydi birak maglubiyeti oyun olarak iyi olsaydik farkli seyler konusacaktik. Beklentiyi büyüten de biziz, turnuvada 3 maçi da kaybeden de biziz. Düzelecegimize inancimiz tam. Herkesin istedigi takimi geri getirecegiz. Oyun kalitemizi Dünya Kupasi hedefine dogru kanalize edecegiz. Oyuncu gurubuna güveniyorum. Yaralari sarmak ve zirveye çikmak istiyorum. Agzimiza geleni söyleyip, yanlis bilgiler, dedikodular sürece katki yapmaz. Eksiklerimizi tamamlamak, futbolcunun itibarina katki saglamak için elimizden geleni yapacagiz. Bugüne kadar adil, açik ve samimi olduk. Yetkimizi, görevimiz sorumlulugumuzu hep bildik. Son kaybettigimiz maçlardan da muhakemesini yaparak siçramaya gidecegiz. Bu travmayi yol gösterici olarak kullanacagiz. Iyi günleri de kötü günleri de gördük. Turnuvanin genç takimlarindan biri olarak dersler çikardik.”

“Bütün elestiriler benim üzüntümden fazla degil”

Günes, turnuva performansindan dolayi yapilan elestirilerin üzüntüsünden fazla olmadigini dile getirerek, “Yedigimiz 2. gol anormal bir tecrübedir. Bir soktur. Biz gol atmayi beklerken öyle bir bosluk ki kimse karsilayamadi. Bunu kötü niyet olarak addedemezsiniz. Italya su anda finalde. Maç içerisinde öyle hareketler yapiyorlar ki hakemle konusurken hizli oynama gibi ayrintilar o kadar güzel kullaniliyor ki futbol küçük islerle sonuç getirebiliyor. Geçmiste basardigimizla asla havaya girmedik. Övgüye karsi mesafeli durmaya çalistik çünkü süreklilik isteyen basari için daha çok tartisilmasi gereken dönemdi. Yari finalde, finalde olmayan takimlara baktigimizda Portekiz, Belçika, Fransa gibi FIFA siralamasinda 1. olan ve oyuncu gurubunu uzun yila tasiyan o grup belki 4 sene sonra olmayacak. Bunlari da tartisma konusu yapalim. En çok isteyen biz, oyuncular ve sizsiniz. 4 sene mukavelem var. Benim devam ettirecegim bir sey degil ama benim düsüncelerim sizin düsünceleriniz devam edecek. Alnimiz ak, basimiz dik. Çok çalisacagiz. Üzüntümüz var, acimiz var. Bütün elestiriler saldirilar benim üzüntümden fazla degil. Bu üzüntüyü yenecek olan sert cevap degil isini daha iyi yapmak. Daha kötü günlerini gördüm. Beni de yipratabilirsiniz ama oyuncunun yipranmasini asla istemiyorum. Bu oyuncu grubunun hala çok zamana ihtiyaci var. Sadece kendileri için degil gelecek nesil için de. Nerden geldigimizi ne yapacagimiz biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Bu tabloyu yarim birakmayacagiz, ikinci büyük hedefimize ulasacagiz”

Ikinci büyük hedefleri olan Dünya Kupasi’na katilacaklarini söyleyen Senol Günes, “Bu tabloda bir takim degisiklikler bekleniyor. Degisimler olacaktir. Nasil olacagini daha sonra paylasirim. Oyuncu grubumuz var, ben varim, yönetim var. Ekibimiz var. Nerede ne yapabiliriz. Dogru nedir, yanlislar nedir bakacagiz. Oyunculardan alinanlar var, oynayan var, oynamayan var. Katkida bulunanlara tesekkür edip ayrildiktan sonra gelenlere basari dileyecegiz. Önümüzde hedefler var. Bunun gizli tarafi yok, ülke adina is yapiyoruz. O yüzden bu takimi aile gibi görenlerin üzülmesini normal kabul ediyorum. Bu tabloyu yarim birakmayacagiz ve tamamlayacagiz. Ikinci büyük hedefimize ulasacagiz. Elimizde öyle güçlü oyuncularimiz var ki onlari kullanacagiz. Tasidigimiz sorumlulugun geregini yapiyoruz. Basarisizligin analizini yaptik. Kimseyi suçlamadan çözüm odakli olacagiz. Bu süreçte destek olan herkese tesekkür ederim. Elestiren de var istemeyen de var. Yalniz hissettirmeyen de bir kesim var” açiklamasini yapti.

“Dünya Kupasi’na katilacagimiza yürekten inaniyorum, kimsenin süphesi olmasin”

Günes, Dünya Kupasi’na katilacaklarina yürekten inandigini ifade ederek, “Futbolun en zor organizasyonu Avrupa Sampiyonasi ama en büyük organizasyonu Dünya Kupasi. Bunu da bir kenara koyarak eger Dünya Kupasi’na katilabilirsek, futbol tarihimizde bir ilke daha imza atacagiz. Arka arkaya iki turnuvaya katilmis olacagiz. Bu heyecanimiz var. Bu turnuvadaki olumsuzluk üstüne basmis olursak olmaz. Bana düsen neyse yapacagim. Bunun da karsiligi sadece bana size degil Türk futbolunun gelecegine adim olacaktir. O dönemde benim için de hedef olarak 2 hedef var demistim. Düsüncelerinizi zamani gelince ortaya koymak lazim. Iyi bir oyuncu grubumuz var onlarla birlikte Dünya Kupasi’na katilacagimiza yürekten inaniyorum. Kimsenin süphesi olmasin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA