Sakaryali 12 Yasindaki Pehlivan Fahrettin Adil Çelik, Rakiplerinden Önce Kilosuyla Mücadele Ediyor

660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'nde güresecek 12 yasindaki pehlivan Fahrettin Adil Çelik, tartiya çikmadan önce fazla kilolarini vermek için saatlerce antrenman yapti.

Kirkpinar Yagli Güresleri'nde güresecek pehlivanlar, Mimar Sinan Spor Salonu'nda kilo, yas ve daha önceki derecelerine göre kategorilere ayriliyor.

Istedigi boyda çayira çikmak isteyen Karapürçek Belediyesi adina güresen Sakaryali Çelik ise kilo fazlasini vermek için spor salonu yanindaki atletizm sahasinda kosarak sivi kaybetmeye çalisti.

Kilo vererek istedigi boyda güresmek isteyen Çelik, rakiplerinden önce kilosuyla mücadele etti.

Pehlivan Fahrettin Adil Çelik, Minik 1 boyda 40 kiloya kadar güresilebildigini, ancak 650 gram fazlasinin oldugunu söyledi.

Güreslerin baslamasina 1 gün kaldigini ve 650 grami vermek için çalistigini belirten Çelik, "Çok çalistim, bundan sonra da çalismaya devam edecegim. Buradan sampiyon olarak gidecegim. Hedefim baspehlivanlik. Ismail Balaban gibi altin kemer takmak istiyorum." ifadelerini kullandi.

Babasi ve antrenörü Mustafa Çelik de oglunun Minik 1 boyda sampiyon olmak istedigini belirterek, "Oglum su anda Minik 2 boyda güresiyor. 650 gram fazlasi oldugundan dolayi istedigi boydan bir üst boyda güresiyor. Ancak 650 grami termal esofmanlarla verdirip, tabii bu kendi istegi, bana kalsa bu boyda da güresebilir ama oglum Minik 1 boyu hedefledi, biz de yardimci oluyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA