Roma Teknik Direktörü Mourinho, Taraftarin Sevgisinden Ötürü Kendisini Roma'ya Borçlu Hissediyor

Italya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takimlarindan Roma’nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho, Roma için büyük bir gelecek insa etmeyi istedigini ve taraftarlarin kendisine gösterdigi teveccühten ötürü borçlu hissettigini söyledi.

Roma ile 3 yillik sözlesme imzalayan Portekizli teknik adam, sari-kirmizili takimi takip eden yerli ve yabanci muhabirlerin katilimiyla Roma'nin ünlü Capitol tepesindeki Caffarelli terasinda düzenlenen basin toplantisinda degerlendirmelerde bulundu.

Kendisini coskulu sekilde karsilayan Romali taraftarlar tesekkür eden Mourinho, "Roma'ya geldigimde bana gösterilen ilgi gerçekten olaganüstüydü. Ben bunun için bir sey yapmis degilim o nedenle hemen kendimi onlara karsi borçlu hissettim. Karsilama gerçekten heyecan vericiydi." dedi.

Kulübün sahipleri Dan ve Ryan Friedkin'e de tesekkür eden Mourinho, kulübün geçmisini unutmadan, Friedkinlerle beraber önemli bir gelecek insa etmek istediklerini ifade etti.

Roma'ya tatil için degil, çalismak için, kazanan bir Roma yaratmak için geldigini vurgulayan Mourinho, takimin basina geçmesiyle ilgili olarak, "Mourinho'nun Romasi' olarak anilmasini istemiyorum. Bu hosuma gitmiyor. Roma, Romalilarin." diye konustu.

Roma’nin uzun zamandir kazanamadigina dikkat çekilmesi üzerine Mourinho, "Geçen sezon sampiyonun 16 puan gerisinde dördüncü sirada oldugumuz gerçeginden kaçamayiz. Bu sorulari kendimize sormaliyiz. Kulüp ve camia, cevaplari ve yapacak çok sey oldugunu benden daha iyi biliyor. Kupalar kazanmak istiyoruz. Hemen bir seyler kazanmak mümkün olmayabilir, normalde olmaz da. Burada yapilacak çok sey var ve benim görevime odaklanmak istiyorum. Oyuncularimi korumak için her seyi yapacagim. Sorun aramiyorum. Keyif almak istiyorum, sorunlarla ugrasacak zamanim yok." ifadelerini kullandi.

58 yasindaki çalistirici, takima yönelik bir sistem üzerinde çalistigini, bunun günbegün gelisecegini dile getiren Mourinho, önemli olanin oyuncularindan en iyisini alabilecekleri sistemi kurmak oldugunu belirtti.

Mourinho, herhangi bir oyuncuyla transfer için görüsmede bulunmadigini da kaydetti.

Bosna Hersekli golcü Edin Dzeko’nun takimda kalip kalmayacagina iliskin soruya Mourinho, buna cevap vermek istemedigini çünkü bunun takimin iç meselesi oldugunu söyledi.

Jose Mourinho, Roma'yi 3 yil sonra nerede gördügü sorusuna ise "Kutlama yaparken" yanitini verdi. "Neyin kutlamasi" diye gelen ikinci soruya ise teknik adam, "Bir seylerin" demekle yetindi.

Kaynak: AA