Red Bull Half Court'ta Final Zamani

Sokak kültürü ile basketbolu bulusturan; dünyanin önemli sokak basketbolcularinin mücadele edecegi Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Turnuvasi’nda Türkiye Finalleri, 10 Temmuz’da Izmir’de oynanacak.



Türkiye’nin en büyük sokak basketbol turnuvalarindan Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Turnuvasi’nda Türkiye sampiyonu belli oluyor. Üçer kisilik takimlarin, Türkiye Sampiyonu olmak için mücadele edecegi turnuvada 4 eleme sonunda belirlenen 16 takimin final mücadelesi Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin destegi ile 10 Temmuz tarihinde Izmir’de gerçeklestirilecek.

Türkiye sampiyonunun belirlenecegi finalin oynanacagi zemin, ‘Saha Senin’ çagrisina kulak veren basketbol severlerin tasarim mücadelesi sonrasinda yeniden tasarlandi. Yapilan tasarimlar arasinda en begenileni Dilara Uçar’in hayata geçirdigi tasarim oldu. Bu tasarim Izmir’deki Türkiye Finali’nin oynanacagi Bostanli’daki Basketbol Sahasi’ni süsledi. Böylece Uçar’in tasarimi kendi imzasiyla birlikte, tüm sokak basketbolcularinin keyifle kullanacaklari bir alanda yasayacak.

Final yolu

Bursa’da 12 Haziran tarihindeki ilk eleme ile baslayan turnuva heyecani, 19 Haziran’da Ankara’ya ugramisti. 3 Temmuz’da Istanbul’da gerçeklestirilen üçüncü eleme sonrasinda mücadele 9 Temmuz’da Izmir’deki son eleme ile tamamlanacak ve 16 takim belirlenmis olacak. Bu 16 takim arasindan rakiplerini geçip Türkiye sampiyonu olmayi basaran ekip, Eylül ayinda Rusya’da yapilacak dünya finallerinde ülkemizi temsil etme imkani bulacak. Turnuva ile ilgili detayli bilgiye RedBull.com/halfcourt adresinden ulasildigi belirtildi.

Dünyanin önemli sokak basketbolcularinin mücadele edecegi turnuvanin diger 3x3 turnuvalarindan büyük bir farki var. O da turnuvaya katilan takimlarin sadece maçi kazanmalari degil, ayni zamanda turnuva sonunda toplamda en fazla sayiyi atan takim olmaya çalismasi. Böylece bir takim en fazla sayida maçi kazanmadan da üst tura çikabiliyor.

Kazanmak için 21 sayiya ulasan ilk takim olmak gerekiyor

Verilen bilgiye göre Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Turnuvasi, bu sene düzenlenecek Olimpiyat Oyunlari’nda ilk kez yer alacak 3x3 basketbolunun en büyük turnuvalarindan biri olarak biliniyor. Organizasyonda takimlar, 3 ana ve 1 yedek oyuncudan olusuyor. Maçlar, 10 dakika ya da 21 sayi üzerinden oynaniyor. 21 sayiya ilk ulasan ya da 10 dakika sonunda skor avantajina sahip olan takim, maçi kazaniyor. Maç bitiminde iki takimin skorlari esitse, mücadele uzatmaya gidiyor. Uzatmada 2 sayi bulan takim, ayni zamanda maçi da kazaniyor.

Kaynak: İHA