Survivor Sampiyonu Ismail Balaban Kirkpinar'da Seyirci Olacak

“Sari Firtina” lakapli Baspehlivan Ismail Balaban, Survivor yarismasindan dolayi hazir olmadigini ve bu yil düzenlenen 660. Kirkpinar Yagli Güresleri’nde güresmeyecegini açikladi.

Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nin 2013 ve 2017 baspehlivani Ismail Balaban, Survivor’dan yeni geldigini ve kendisini formda hissetmedigi için bu yil seyirci olacagini açikladi.

Baspehlivan Ismail Balaban açiklamasinda, “Edirne benim kendimi buldugum ve kendimi Türkiye’ye tanittigim il, ata sporumuzun yagli güresimizin olimpiyatin merkezi burasidir. Edirne Kirkpinar Yagli Güresleri hepimiz için çok önemli. Sonuç olarak bizim tarihimiz, kültürümüz, gelenegimiz, görenegimiz, örf ve adetimizdir. Biz elimizden geldigince bunu yasatmaya çalisiyoruz. 2006 yilindan beri Edirne Kirkpinar Yagli Güresleri’ne katiliyorum ve birçok basarili dereceler elde ettim. Baspehlivanlik kategorisinde 2 kez sampiyonluk yasadim ve kemer kusandim. Gerçekten Edirne’nin yeri bende çok ayri. Hem Edirne halkinin hem de Edirne’nin yeri çok ayri. Bu yil da tekrar Edirne’deyiz. Ikiz kardesim de er meydaninda olacak. Basta gönlüm ondan yanadir. Kemerin Antalya’ya gelmesini istiyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA