Minik Pehlivanin Hayali 650 Gram Agirliga Bagli

Edirne’de yarin baslayacak olan 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde güresecek minik pehlivan, 650 gram fazla kilosunu vermek için 31 derece sicaklikta termal esofman giyerek saatlerce kosu ve spor yapti.

Kirkpinar Yagli Güresleri’nde güresecek pehlivanlar Mimar Sinan Spor Salonu’nda kayitlarini yaptirmaya devam ediyor. Kayit sirasi gelen pehlivanlar, kilo, yas ve daha önceki derecelerine göre güresecegi kategorilere ayriliyor.

Bu sene Minik 1 kategorisinde güresmek isteyen 12 yasindaki Fahrettin Adil Çelik de tartildiginda, Minik 1 kategorisi için 650 gram fazla kilosunun oldugunu görünce, fazla kilosunu vermek için termal esofmanlar giyerek saatlerce antrenman yapti. Mimar Sinan Spor Salonu’nun yaninda bulunan atletizm sahasinda 31 derece hava sicakliginda kosarak sivi kaybetmeye çalisan genç pehlivan Çelik, çesitli spor hareketleri yapti.

“Azmimi de görünce sampiyon olmak istiyorum”

650 gram vererek Minik 1 kategorisinde güresmek istedigini söyleyen minik pehlivan Çelik, hedefinin sampiyonluk oldugunu ifade etti.

Güres sporunu basardigina inandigini anlatan Çelik, “Azmimi de görünce sampiyon olmak istiyorum. Hedefim baspehlivanlik” açiklamasinda bulundu.

Genç pehlivan Çelik’in babasi olan ayni zamanda antrenörü Mustafa Çelik de, 650 gramin çok kolay verilip alinabilecegini söyledi.

Kaynak: İHA