Milli Atlet Nevin Ince, 20 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi'ndan Altin Madalyayla Dönmeyi Hedefliyor

Kariyerinde 1 Balkan ve 12 Türkiye sampiyonlugu bulunan milli atlet Nevin Ince, 15 Temmuz'da Estonya'da düzenlenecek 20 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi'nda altin madalya kazanarak bir basariya daha imza atmayi hedefliyor.

Van'da katildigi atletizm seçmelerinde antrenör Münir Akkoyun tarafindan yetenegi kesfedilen lise ögrencisi Ince, kisa sürede elde ettigi basarilarla milli takima kadar yükselmeyi basardi.

Istanbul'da 20 Mart 2020'de gerçeklestirilen 18 Yas Alti Balkan Salon Sampiyonasi'nda kadinlar 800 metrede birinci olan 17 yasindaki milli sporcu, Istanbul'da 7 Subat'ta düzenlenen Türkiye 20 Yas Alti Salon Atletizm Sampiyonasi'nda da 400 metrede 55,52'lik derecesiyle birinci olarak Türkiye rekoru kirdi.

Bulgaristan'in baskenti Sofya'da 13-14 Subat tarihlerinde düzenlenen Balkan 20 Yas Alti Salon Atletizm Sampiyonasi'nda ise 4x400 metre bayrak yarisinda gümüs, 400 metre yarisinda da bronz madalya kazanan basarili sporcu, 15 Temmuz'da Estonya'da düzenlenecek 20 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi'nda altin madalya kazanmak için ter döküyor.

Antrenörlerinin gözetiminde kent merkezindeki stadyumda ve yüksek rakimli bölgelerde antrenman yapan milli atlet, kariyerine yeni bir basari eklemeyi hedefliyor.

- Ince: "Ülkemizi en güzel sekilde temsil etmeyi istiyorum"

Nevin Ince, uyguladigi yogun antrenman programi sayesinde kisa sürede büyük basarilar elde ettigini ve su ana kadar 35 madalya kazandigini anlatti.

Ögretmenleri sayesinde 2017'de sporla tanistigini, antrenörünün verdigi günlük programi aksatmadan çalistigini belirten Ince, sunlari kaydetti:

"Hem Türkiye'de hem de uluslararasi çapta yapilan birçok yarismada dereceler elde ettim. 15 Temmuz'da Estonya'da yapilacak Avrupa Sampiyonasi'na katilacagim. Orada 400 metre kosacagim. Ülkemi en güzel sekilde temsil etmeyi ve bayragimizi dalgalandirmayi istiyorum. Pandemi nedeniyle sokaga çikma kisitlanmasinin uygulandigi dönemlerde antrenmanlarimi dagda sürdürdüm. Haftada 6 gün 2-3 saat kosuyorum. Atletizm kuvvet gerektiren bir spor dali. Dagda kosmayi avantaja çevirdim. Bunun faydasini katildigim yarismalarda gördüm. Ailem, arkadaslarim ve hocalarim elde ettigim dereceler karsisinda çok seviniyor. Bu durum beni daha çok gururlandiriyor. Kariyerime daha büyük basarilar eklemeye devam edecegim."

- Akkoyun: "Sporcumuza güveniyoruz"

Milli takim antrenör Münir Akkoyun, Nevin Ince'nin uluslararasi yarismalarda elde ettigi derecelerle gururlandiklarini ifade etti.

Ince'nin çok yetenekli bir sporcu oldugunu aktaran Akkoyun, "Ilimizden yetenekli sporcularin çikmasi, ülkemizi ulusal ve uluslararasi müsabakalarda temsil etmesi bizi mutlu ediyor. Pandemi nedeniyle tüm dünyada oldugu gibi biz de bir takim olumsuzluklar yasadik. Bunu avantaja dönüstürmeye çalistik. Antrenmanlarimizi daglik alanda yaptik. Yarismalarin baslamasiyla pistlere indik ve bunun meyvesini almaya basladik. Nevin Ince yarismalarda birçok birincilik elde etti. Sporcumuz 20 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi'nda ülkemizi temsil edecek. Ona güveniyoruz. Ülkemizin bayragini orada en güzel sekilde dalgalandiracagina inaniyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA