Merve Akpinar'in Okula Alinmadigi Iddiasina Yalanlama

Haliliye Kaymakamligi, Türkiye Hentbol Federasyonunun davetlisi olarak gittigi Ankara'da yaptigi konusmayla dikkati çeken ve basta spor kulüpleri olmak üzere sporcu ve sanatçilardan büyük destek gören Sanliurfali 13 yasindaki Merve Akpinar'in okula alinmadigi yönündeki iddialarin gerçegi yansitmadigini bildirdi.



Kaymakamliktan yapilan yazili açiklamaya göre, tüm Türkiye'nin takdirini kazanan Merve Akpinar adli ögrenci hakkinda çikan haberler üzerine açiklama yapilmasina ihtiyaç duyuldugu belirtildi.

Açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Türkiye Hentbol Federasyonunun daveti ve Sanliurfa Valiligi'nin 27 Haziran 2021 tarihli onayiyla 22 kisilik kafileyle Ankara iline giden ögrencimiz Merve Akpinar'in antrenman sirasinda verdigi demeç, kendisini Türkiye'nin gündemine tasimis ve basinin ilgi odagi olmustur. Basarili ögrencimiz Merve Akpinar, Sanliurfa'ya dönüsünde de basin kuruluslari tarafindan kendisine gösterilen ilgi sebebiyle ailesiyle birlikte çesitli basin kuruluslariyla röportajlar yapmis, ögretmeni ile de röportaj yapilmasi talebi üzerine baslatilan izin süreci de Sanliurfa Valiligince ayni gün içinde uygun görülmüstür. Haberlerde iddia edilen, ögrencimizin ve ailesinin okula alinmadigi ifadeleri gerçegi yansitmamakta olup, ögrencimiz, ailesi ve basin mensuplari bu süreçte okulumuzda misafir edilmis, ancak basin mensuplarimiz izin sonucunu beklemeden okuldan ayrilmislardir. Ilçe olarak basarisindan gurur duydugumuz ögrencimize ve arkadaslarina daha iyi sartlarda spor yapabilmeleri için, ilgili bütün kurumlarimizca her türlü destek verilmeye devam edilecektir."

Kaynak: AA