Malezyali Bisikletçiler Yüksek Irtifa Kampi Için Everest Yerine Erciyes'i Tercih Ediyor

Velo Erciyes Direktörü Mustafa Kemal Canfedai:'Iklimin diger irtifa kamp merkezlerine göre iyi olmasi ve dünyada yüksek irtifada yaris yapilan tek yer olmasi Erciyes'i rakiplerinden ayiran özellikler. Tokyo Olimpiyatlari'na gidecek 12 ülkeden 18 sporcu Erciyes'te' Malezya'nin Terengganu Cycling Team TSGA takimi antrenörü Muhammad Zulhilmie Afif:'Bu yil sadece bir takim geldik ancak seneye Malezya Milli Takimi'ni da buraya getirecegiz'

SERCAN KÜÇÜKSAHIN - Malezyali bisikletçiler, yüksek irtifa kampi için binlerce kilometre asip uluslararasi bisiklet yarislarinin en önemli adreslerinden biri haline gelen Erciyes'i tercih etti.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi'nin yatirimlariyla kis sporlarinin yani sira bisiklet sporunda da adindan söz ettirmeyi basaran Erciyes, bu yil 18 ülkeden 400'e yakin profesyonel bisikletçiye ev sahipligi yapiyor.

Malezya'dan bir kulüp de bu yil Erciyes'i tercih edenler arasinda yer aldi.

Velo Erciyes Direktörü Mustafa Kemal Canfedai, AA muhabirine yaptigi açiklamada, bu yil Erciyes'teki yüksek irtifa kamplarina ve uluslararasi yarislara çok yogun katilim oldugunu söyledi.

Özellikle Türkiye'ye uzak cografyalardan büyük ilgi oldugunu belirten Canfedai, "Panama, Güney Afrika Cumhuriyeti, Malezya gibi çok uzak ülkelerden buraya kamp yapmak ve uluslararasi yarislara katilmak için gelen bisiklet sporculari var." dedi.

Canfedai, Malezya'dan gelen bisiklet takiminin Erciyes'i çok begendigini ifade ederek, "Kendi ülkelerine yakin olan Tibet'te, Everest'te ve Nepal'in bazi yerlerinde yüksek irtifa kamp merkezi olmasina ragmen Erciyes'i tercih ettiler. Burada da çok mutlular. Erciyes'in faydalarini gördüklerini söylüyorlar." diye konustu.

Erciyes'in 2200 rakiminda tesisler ve bisiklet parkurlari bulunmasinin kulüpleri buraya çektigini vurgulayan Canfedai, sporcularin dünyanin en iyi yüksek irtifa kamp merkezinin Erciyes oldugunu dile getirdigini aktardi.

Canfedai, Erciyes'te 2200 metrede 13 kilometrelik plato bulunmasinin yüksek irtifa kampi için burayi cazip hale getirdigine dikkati çekerek, "Bu özellik 'yüksekte uyu, yüksekte kamp yap' disiplinini çok iyi karsiliyor. Ayrica Türkiye'nin dünyanin tam ortasinda bulunmasi, Erciyes'in tercih nedenlerinden biri aslinda." ifadelerini kullandi.

Canfedai, bisiklet sporcularinin Erciyes'i tercih etmesindeki diger nedenleri su sekilde siraladi:

"Türk Hava Yollari'nin dünyanin her yerinden bisikletleri ücretsiz tasimasi çok önemli bir durum. Iklimin diger irtifa kamp merkezlerine göre iyi olmasi ve dünyada yüksek irtifada yaris yapilan tek yer olmasi Erciyes'i rakiplerinden ayiran özellikler. Tokyo Olimpiyatlari'na gidecek 12 ülkeden 18 sporcu Erciyes'te. Çünkü burada hem kampa girebiliyorlar hem de yarislara katiliyorlar. Avrupa'daki birçok kamp yeri sporculardan vize istiyor. Biz, birçok ülkeden vize istemiyoruz. Bu gibi önemli avantajlar bir araya gelince sporcularin tabiriyle dünyanin en iyi kamp yeri Erciyes oluyor."

- Afif: "Olimpiyatlara burada hazirlanacagiz"

Malezya'nin Terengganu Cycling Team TSGA takimi antrenörü Muhammad Zulhilmie Afif ise takimin büyük çogunlugunun Erciyes'e ilk defa geldi söyledi.

Erciyes'in yüksek irtifa kampi yapmak için mükemmel bir yer oldugunu vurgulayan Afif, sunlari kaydetti:

"Ayni zamanda burada yarislara da katiliyor olmamiz büyük bir avantaj. Biz olimpiyatlara burada hazirlanacagiz. Buraya gelince ne kadar dogru bir karar verdigimizi anlamis olduk. Malezya'da yüksek irtifa kamp merkezi yok. Bazi sporcularin yasadigi bölgelerde kamp merkezi var ama biz Erciyes'i seçtik. Bu yil sadece bir takim geldik ancak seneye Malezya Milli Takimi'ni da buraya getirecegiz."

Kaynak: AA