Kulüpler Birligi Vakfi'nin Yeni Baskani Ahmet Agaoglu Oldu

Kulüpler Birligi Vakfi’nin yeni baskani Trabzonspor Kulübü Baskani Ahmet Agaoglu oldu. Agaoglu, "Türk futbolu zorlu bir süreçten geçiyor. Kulüplerin sorunlari büyük, ekonomik, idari ve sportif sorunlar var. Süreç sikintili bir süreç. Umarim bütün kulüplerimizle birlikte bu sürecin içinden en az hasarla çikmanin yollarini arayacagiz" dedi.

Kulüpler Birligi Vakfi’nin Olagan Genel Kurulu’nda yapilan oylama neticesinde baskan seçilen Agaoglu, toplantinin tamamlanmasinin ardindan eski baskan Ahmet Nur Çebi ile birlikte açiklama yapti. Agaoglu’nun Türk futboluna çok faydali olacagini belirten Ahmet Nur Çebi, "Yaklasik 6 ay önce bütün arkadaslarimin istegiyle gelmis oldugum bu görevden bugün kendi istegimle ayriliyorum. Genel kurulda aldigimiz karar geregi seçilen yönetim kurulunun seçtigi baskanimiz Ahmet Agaoglu’dur. Hayirli, ugurlu olsun. Türk futbolunun çok zor dönemden geçtigi bir süreci daha önce Mehmet Sepil omuzlarinda tasidi. Bundan sonra da Ahmet Agaoglu’nun tasiyacagina ve basarili olacagina inaniyoruz. Benim 6 ay baskanlik yaptigim dönemde, pandeminin agir sartlariyla mücadele edilen bu dönemde yayinci kurulusla olan sorunlarin çözülmesiyle ilgili bir süreç yasadik ve halen devam ediyor, epey yol alindi. Spor yasasiyla ilgili, yabanci sayisiyla ilgili çok çalisma yapildi. Bazilari çözüldü, bazilari çözülemedi. Bu süreci bundan sonra Agaoglu’nun tamamlayacagini, Türk futboluna faydasi olacagina inaniyorum ve basarilar diliyorum. Hayirli ugurlu olsun" dedi.



Agaoglu: "Çözmemiz gereken sorunlar içinde finansal ve sportif sorunlar var"

Çebi’nin ardindan konusan Agaoglu, kulüplerin yasadigi sorunlarin hizlica çözülmesi gerektigini kaydederek, "Kulüpler Birligi Baskanligi’nda Türk futbolunun en sikintili sürecinde baskanlik yapan ve sorunlari çözme yolunda gayret sarf eden Ahmet Nur Çebi ve Mehmet Sepil’e tesekkür ediyorum. Türk futbolu zorlu bir süreçten geçiyor. Kulüplerin sorunlari büyük, ekonomik, idari ve sportif sorunlar var. Bunlarin önemli bir kismi pandemiden kaynaklanan sorunlar. Ivedilikle çözmemiz gereken sorunlar içinde finansal ve sportif sorunlar var. Genel kurulda kulüp baskanlarinin ortak talebi dogrultusunda yasadigimiz sorunlari içeren bir mektubu kaleme alarak önümüzdeki birkaç gün içinde federasyona iletecegiz. Süreç sikintili bir süreç. Umarim bütün kulüplerimizle birlikte bu sürecin içinden en az hasarla çikmanin yollarini arayacagiz. Ahmet Nur Çebi’ye çok tesekkür ederim. Zor ve sikintili bir süreçte görevi aldilar ve önemli bir noktaya getirdiler" ifadelerini kullandi.

"Süper Lig AS için tüm kulüpler mutabik"

Süper Lig A.S. konusunda tüm kulüplerin mutabik oldugunu kaydeden Agaoglu "Bir önceki yönetim kurulu toplantimizda bana bu görev teklif edildigi zaman net olarak ifade etmistim. Bir an önce ivedilikle profesyonel bir yapiya geçilmesi, bu konu ile alakali olarak gerekli degisikliklerin yapilmasi, tüzük degisikligi gerekiyorsa, tüzük degisikliginin yapilmasi ve bunun bir sonraki adiminin da Süper Lig Kulüpleri A.S. olmasi yolunda genel kurulumuzda 21 kulübün de mutabakatini aldik. Gidecegimiz yol bu yol. Çünkü sizler de takdir edersiniz biz hepimiz, kulüp baskanlari olarak, fahri görev yapan insanlariz. Bu göreve gönüllü olarak geliyoruz kulüplerimizi yönetmeye, fahri bir görev yapiyoruz. Kulüpler Birligi Baskani da ayni sekilde bir fahri görev. Dolayisiyla bir kulüp baskanindan bu kadar fedakarlik beklemek biraz haksizlik olur. Ayni zamanda da özellikle bu sikintili süreçlerde fazla mesainin gerektigi süreçlerde bu kadar gönüllü olarak hizmet etmeye çalisan bir insandan da bunu beklemek biraz fazla iyimserlik olur. Onun için önümüzdeki süreçte hem kulüplerimizin ortak sikintilari olarak federasyonumuza ulastiracagimiz mektup ve onlarin takibi ama ayni zamanda da profesyonel bir yapiya kavusmamiz için Kulüpler Birligi olarak çalismalari ivedilikle baslatacagiz" dedi.



"Finansal yapilanma ve reformlarin ivedilikle hayata geçirilmesi lazim"

Kulüplerin yasadigi mali sikintilarin toplamda Türk futbolunun sorunu oldugunu söyleyen Agaoglu, "Mali sorunlar öncelikle kulüplerin kendi özel sorunlari ama bunlarin hepsi birlesince Türk futbolunun sorunu haline geliyor. Bugün federasyonun aldigi bir kararin altinda Kulüpler Birligi’nin de fikir birliginin temel teskil etmis olmasi lazim. Bu sportif, idari ve finansal olarak böyle olmali. Yasamis oldugumuz süreç ortalama aldigimizda 2 sene öncesine bakarsak kulüplerin gelirlerinde yüzde 60-70 oraninda gerileme var. Bu süreçten basarili bir sekilde çikmazsak Türk futbolunun gelecegi adina iyimser olmamiz ortadan kalkiyor. Finansal yapilanma ve reformlarin ivedilikle hayata geçirilmesi kaçinilmaz" degerlendirmesinde bulundu.

"En büyük onur Trabzonspor Baskanligi"

Baskan Agaoglu, harcama limiti ve yayin ihalesi ile ilgili görüslerini Türkiye Futbol Federasyonu’na iletecekleri mektubun ardindan açiklayacaklarini belirtirken, Trabzonspor Kulübü Baskanliginin kendisi için en büyük onur oldugunu söyledi.

Kendisine sunulan güvene layik olmaya çalisacagini belirten Agaoglu, “Sunu söyleyeyim; Ahmet Agaoglu özelinde Trabzonspor Baskani olmak, bir Trabzonlu’nun, bir Trabzosnporlu’nun yasayacagi en büyük onur. Onun üzerinde bir onur tanimiyorum. Kulüpler Birligi baskani olmak da gösterilen güvene ve teveccühe layik olmayi gerektiriyor. Ben de onlarin güvenine layik olmak için çalisacagim. O da büyük onur ama benim için en büyük onu Trabzonspor Kulübü baskanligidir” ifadesini kullandi.

Kaynak: İHA