Kirkpinar'da Ilk Gün Yaklasik 650 Pehlivan Kayit Yaptirdi

Bugün sona erecek kayitlarda 2 bin 500'den fazla pehlivanin kayit yapmasi bekleniyor 658. Tarihi Kirkpinar'a katilan 2 bin 380 pehlivan sayisi organizasyon tarihindeki en yüksek sayiydi, bu yil bu sayinin geçilecegi tahmin ediliyor

660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'nde mücadele edecek pehlivanlarin kayit islemleri devam ediyor.

Sarayiçi Er Meydani'nda 9-11 Temmuz tarihlerinde yapilacak güreslere bu yil rekor katilim bekleniyor.

Farkli illerden güreslere katilmak için Edirne'ye gelen pehlivanlarin, Mimar Sinan Spor Salonu'nda hazirlanan platformda kayitlari aliniyor.

Kayit islemleri sirasinda tartilan pehlivanlarin güresecegi boy da belirleniyor.

Sporcular ayrica karsilasacagi rakibini seçmek için kura çekiyor. Kuranin ardindan pehlivanlara numara veriliyor.

Kura çekimi sirasinda pehlivanlar son iki gün içerisinde olduklari PCR testini de gösteriyor. PCR testi yaptirmayan pehlivanlar kayit olamiyor.

Sporcular; minik 1, minik 2, tozkoparan, deste küçük boy, deste orta boy, deste büyük boy, küçük orta boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, basalti ve bas kategorilerinde er meydanina çikacak.

Pehlivanlarin tarti ve kayit islemleri bugün mesai saati bitiminde sona erecek.

Türkiye Güres Federasyonu Asbaskani Süreyya Yogurtçu, dün baslayan kayitlarin bugün de devam ettigini belirtti.

Güreslere pehlivanlarin yogun ilgi gösterdiklerini anlatan Yogurtçu, "Dün yapilan kayitlarda yaklasik 650 pehlivanimiz kayit yaptirdi. Kayitlar koronavirüs tedbirleri kapsaminda yapiliyor. Sporcular son iki gün içerisinde olduklari PCR testini gösteriyor. Daha sonra kayitlarini yaptirip kura çekiyorlar" dedi.

Bugün sona erecek kayitlarda 2 bin 500'den fazla pehlivanin kayit yaptirmasi bekleniyor.

658. Tarihi Kirkpinar'a katilan 2 bin 380 pehlivan sayisi organizasyon tarihindeki en yüksek sayiydi, bu yil bu sayinin geçilecegi tahmin ediliyor.

Kaynak: AA