Kas Belediyesi Güres Takimi Kirkpinar Için Edirne'ye Ugurlandi

Kas Belediyesi güres takimi, bu yil 9-11 Temmuz’da düzenlenen 660. Kirkpinar Güreslerine katilmak üzere dualarla Edirne’ye ugurlandi.

Güres kafilesi, takim otobüsüyle belediye binasi önünden dualar esliginde Edirne’ye hareket etti. Belediye Baskani Mutlu Ulutas, ugurlama öncesinde 19 güresçi ve antrenör Baris Alagöz’le bir araya geldi.Baskan Mutlu Ulutas, yaptigi konusmada, ata sporu güresin desteklenmesi gerektigini ifade ederek, her zaman sporcularin yaninda olduklarini belirtti.

Güresin sadece spor olmadigini, kisiligi, kimligi ve performansi da etkiledigine dikkati çeken Baskan Ulutas, “Spor yaparak kötü aliskanliklardan kendimizi muhafaza ediyoruz. Dostluk, kardeslik hukukumuz olusuyor. Spor, kardeslik için baris için dostluk için bulunmaz kaftan” dedi.

Baskan Ulutas, sporculara müsabakalarda basari dileyerek, “Kas’i, Antalya’yi en güzel sekilde temsil edeceginize inaniyorum. Sizler oldukça Kas’in sesi daha çok duyulacaktir. Insallah, hem ülke hem dünya çapinda sizleri iftiharla izleyecegiz. Yolunuz ve bahtiniz açik olsun” diye konustu.

Kafilenin ugurlanmasi sirasinda, AK Parti Ilçe Baskani Okay Bilgin, Ilçe Müftüsü Turgut Topaloglu ve sporcularin aileleri de hazir bulundu.

Kaynak: İHA