Japonya Olimpiyatlar Bakani Marukawa, Tokyo Oyunlari'na Seyirci Alinmayacagini Açikladi

Japonya Olimpiyatlar Bakani Marukawa Tamayo, Tokyo Olimpiyatlari'na, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle yurt içinden seyirci kabul edilmeyecegini açikladi.

Bakan Marukawa söz konusu karari, turnuvanin düzenleyici taraflari Organizasyon Komitesi, Tokyo Valiligi, Japonya hükümeti ile Uluslararasi Olimpiyat Komitesini (IOC) bulusturan toplanti sonrasi duyurdu.

Marukawa, artis trendi gösteren Kovid-19 vakalari karsisinda Tokyo Oyunlarina yurt içinde seyirci kabul edilmeyecegini açikladi.

Komite olimpiyatlara yurtdisi seyirci kabul edilmeyecegini 20 Mart'ta duyurmustu.

Toplantinin basina açik kisminda konusan IOC Baskani Bach, turnuvanin güvenli sekilde düzenlenmesi için Japon makamlariyla tam dayanisma halinde olduklarini söyledi.

Bach, "Ilk ertelendigi günden bu yana bu sorumlulugu gösterdik. Bugün de gösterecegiz, turnuvaya dünyanin birçok ülkesinden katilacak sporcularin güvenligini ilgilendiren her türlü karara destek veriyoruz." dedi.

Karara göre, Kovid-19 salgininin dünya genelindeki durumu ve Japonya’daki hükümetin salginla mücadele kapsaminda 12 Temmuz’dan 22 Agustos’a dek OHAL uygulama kararinin göz önünde bulundurulduguna dikkati çekildi.

Organizasyon Komitesi Baskani Hasimoto Seiko ise "seyircilere yönelik oldukça zor bir karar aldiklarinin farkinda olduklarini" söyledi.

Kaynak: AA