Izmitli Pehlivanlar Kirkpinar'a Ugurlandi

Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde mücadele edecek olan Izmit Belediyesporlu pehlivanlari Edirne’ye ugurladi.

Hürriyet, 9-10-11 Temmuz tarihlerinde 660’inci Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde er meydanina çikacak olan Izmitli pehlivanlari Edirne’ye ugurladi. Sporculara basarilar dileyen Baskan Hürriyet, basarili sonuçlar alarak Izmit’e döneceklerine inandigini söyledi.

Hürriyet, "Izmit Belediyespor olarak ata sporumuz olan güresi çok önemsiyoruz. Izmitli pehlivanlarimizi bugün hep beraber Kirkpinar’a ugurluyoruz. Güres sporunda öncü olmak, Izmit’in adini ve markasini konusturmasi için kulübümüzle birlikte azimle çalisiyoruz. Sporcularimiz insallah basarili sonuçlarla dönerler. Allah yollarini açik etsin. Emek veren hocalarimiza ve kulüp yöneticilerimize tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

"En iyi sekilde temsil edecekler"

Izmit Belediyespor Kulüp Baskani Yusuf Erenkaya ise "Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’ne Izmit Belediyespor olarak en iyi sekilde hazirlandik. Sporcularimiz, güzel Izmit’imizin çaliskan ve basarili Belediye Baskani Sayin Fatma Kaplan Hürriyet’i ve kentimizi en iyi sekilde temsil edecekler. Kendilerine basarilar diliyoruz ve basarilar bekliyoruz. 3 aylik bir çalisma döneminden sonra hocalarimizin da büyük emegi ile Edirne’ye gidiyoruz. Bizden hiçbir zaman destegini esirgemeyen Fatma Baskan’imiza da tesekkür ediyoruz" dedi.

Kirkpinar’da er meydanina çikacak sporcular ve kategorileri söyle:

Basalti Boyu Erdal Duman, Büyük Orta Boy; Alparslan Güçlü ile Yunus Emre Yaman, Küçük Orta Büyük Boy; Oguzhan Ünal, Seçkin Duman, Emre Duman, Furkan Güler, Mert Arici ve Kadir Güresen, Deste Küçük Boy; Muhammed Gökçe, Beslan Efe Yerçok, Özgür Güresen, Berkay Ok ve Yasin Sevim, Ayak Boyu; Polat Altas, Enes Portakal ve Eren Akbaba, Tesvik 2 Boy Baris Kemal Yigit, Tesvik 1 Boy; Kerem Uygun, Mustafa Ekin ve Berat Öncü.

Kaynak: İHA