Isitme Engelliler Atletizm Milli Takimi Dünya Sampiyonasi Hazirliklarini Kars'ta Sürdürüyor

Isitme Engelliler Atletizm Milli Takimi, Polonya’da Agustos ayinda düzenlenecek olan “Isitme Engelliler Dünya Sampiyonasi” hazirliklarini Kars’ta sürdürüyor. Isitme Engelliler Atletizm Milli Takimi ile birlikte Kars’ta hazirliklarini yapan Etiyopyali atlet Getaye Fisseha Gelaw ise Eylül ayinda Berlin Maratonu’na katilacak.

23-28 Agustos 2021 tarihleri arasinda Polonya’da yapilacak olan Dünya Sampiyonasi’na katilacak olan Türkiye Isitme Engelliler Atletizm Milli Takimi 16 sporcuyla Kars’ta Sentetik Yüzeyli Atletizm Pisti’nde çalismalarini yürütüyor.

Türkiye Isitme Engelliler Atletizm Milli Takim Antrenörü Salih Öztürk nezaretinde çalismalari sürdüren milli takim sporculari Kars’ta bol bol oksijen depoluyor.

Sporcularla birlikte 23-28 Agustos tarihinde Polonya’da yapilacak olan Dünya Sampiyonasi’na hazirlik amaciyla Kars’a geldiklerini ifade eden Isitme Engelliler Atletizm Milli Takimi Antrenörü Salih Öztürk, “16 tane sporcumuz var. Kars’i rakimindan dolayi, sahanin yeni olmasindan ötürü birçok milli sporcunun burada antrenman yaptigi için tercih ettik. Insallah burada güzel bir sezon geçirip, iyi bir antrenman yapip, bundan sonradaki süreçte Ankara’da olan kampimizda devam edecegiz. Oradan da Polonya’da yapilacak olan Dünya Isitme Engelliler Atletizm Sampiyonasi’na katilacagiz” dedi.

Isitme engellilerin disinda Kars’ta kamp yapan sporcularin olduguna dikkat çeken Öztürk, “Isitme engellilerin disinda yine burada kamp yapan Getaye Fisseha Gelaw, Etiyopya asilli, Ankara’da yasayan 6 yildir Türkiye’de bulunuyor. Gazi Üniversitesi’nde doktora yapan bir sporcumuz, o da dünya çapinda kosan, kendi sinifinda en iyilerden bir tanesi, onun da maratonda çok dereceleri var. Buradaki amaci yüksek rakimda antrenman yapip, Eylül ayinda yapilacak olan Berlin’deki, Berlin Maratonu’nda kosacak. Insallah burada iyi çalismasiyla Berlin’deki yarismasinda en iyi derecesini kosarak bizleri gururlandiracaktir” diye konustu.

Kars’i çok begendigini belirten Etiyopya asilli atlet Getaye Fisseha Gelaw, “Gerçekten Kars antrenman için çok güzel, yüksek rakimi oldugu için. Eylül’de Berlin Maratonu’nda kosacagim. Bu yüzden hazirlanmaya basladik. Çift antrenman yapmak için buraya geldik. Hava güzel, her sey güzel, çok güzel bir sehir, çogunlukla Ankara’da yasiyorum. Ankara antrenman için bu kadar uygun degil. Okul var bundan dolayi çok sehirlere gitmiyorum. Ama ilk defa Kars’a geldim. Çok güzel oldugu için tekrar Kars’a gelecegim” seklinde konustu.

Antrenör Salih Öztürk, nezaretinde hazirliklarini Kars Sentetik Yüzeyli Atletizm Pisti’nde sürdüren Isitme Engelliler Milli takimi sporculari sabah ve aksam olmak üzere günde 2 antrenman yapiyor. Milli sporcular Kars’taki hazirliklarini tamamladiktan sonra Ankara’ya dönecek.

Kaynak: İHA