Ingiltere Finalde!

EURO 2020’de Danimarka’yi uzatma dakikalarinda 2-1 maglup eden Ingiltere finale çikti. Ingiltere ve Italya 11 Temmuz’da Avrupa sampiyonu olmak için sahaya çikacak.

EURO 2020 yari finale maçinda Ingiltere ve Danimarka karsi karsiya geldi. Normal süresi 1-1 sona eren mücadelenin uzatma dakikalarinda rakibini 2-1 maglup eden Ingiltere, adini finale yazdirdi. Wembley Stadi’ndaki mücadeleye Ingiltere geride oynayarak baslarken, daha baskili olan Danimarka ilk golü bulan taraf oldu. Sol çaprazdan kullanilan serbest vurusta etkili bir su çikaran Mikkel Damsgaard, dogrudan kaleye gönderdigi topla takimini 1-0 öne geçirdi. Golle birlikte baski kurmaya baslan Ingiltere, 39. dakikada esitligi yakaladi. Ceza sahasi içinde Sterling’den önce araya girmek isteyen Simon Kjaer, kayarak yaptigi müdahalede topu kendi kalesine gönderdi.

Beraberlikle biten ilk yarinin ardindan takimlar, dikkatli bir sekilde gol armaya koyuldu. Zaman zaman ataklarin siklastigi bu devreden gol çikmayinca maç uzatmalara gitti.

Ingiltere 103. dakikada, Raheem Sterling’in ceza sahasi içinde yerde kalmasi sonucu penalti kazandi. Penalti atisi için 104. dakikada topun basina Harry Kane geçti. Kane’nin sag köseye gönderdigi top Danimarka kaleci Kasper Schmeichel’dne döndü. Dönen topu karsilayan Harry Kane, bu sefer aglari sarsti.

Maçtan 2-1 galip ayrilan Ingiltere finale çikti. Ingiltere ve Italya 11 Temmuz’da Avrupa sampiyonu olmak için sahaya çikacak.

Kaynak: İHA