GÜNDEM ÖZETI / 8 Temmuz 2021

ANADOLU AJANSI.



Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar tarafindan kabul edilecek. Oktay, Kapali Maras bölgesini ziyaret edecek ve Polis Müdürlügü Araç ve Malzeme Teslim Töreni'ne katilacak.

(Lefkosa)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Kayseri 12'nci Hava Ulastirma Ana Üs Komutanligi 2'nci Hava Bakim Fabrika Müdürlügü FASBAT Tesisleri'nde düzenlenecek "A400M FASBAT Uçak Bakim Hangarinin Açilisi, Retrofiti Yapilan Ilk A400M Uçaginin Teslimi ve Stratejik Is Birligi Anlasmalari Sertifika Töreni"ne katilacak.

(Kayseri/15.30)

2- TBMM Genel Kurulunda, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin görüsmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMI

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ile Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Valiligi, AK Parti ve MHP Il Baskanliklarini ziyaret edecek, Ulupinar köyü lavanta bahçesi ve çilek hasati, Osmaneli karpuz hasati ile Gölpazari kapali pazar yeri temel atma törenine katilacak.

(Bilecik/9.10-15.30)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Finlandiya Disisleri Bakani Pekka Haavisto ile görüsmelerinin ardindan ortak basin toplantisi düzenleyecek.

(Helsinki)

2- Kazakistan’in baskenti Nur Sultan’da Suriye konulu 16. Astana görüsmelerinin ana oturumu yapilacak.

(Nur Sultan)

3- Haiti Devlet Baskani Jovenel Moise'nin suikastle öldürülmesinin ardindan gelismeler izleniyor.

GÜNCEL

1- Suudi gazeteci Cemal Kasikçi'nin, 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan'in Istanbul Baskonsoloslugunda katledilmesine iliskin 26 sanigin yargilanmasina Istanbul 11. Agir Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Istanbul /10.00)

2- FETÖ'nün darbe girisiminde TRT'nin Ulus'taki yerleskesi ve Digiturk binasinin isgali davasinda, Yargitayca haklarinda verilen cezanin bozulmasindan sonra biri astsubay 37'si askeri ögrenci 38 sanigin yargilanmasina, Istanbul 24. Agir Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Istanbul /10.30)

3- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari öncesi Burhan Felek Spor Salonu'nda degerlendirmelerde bulunacak.

(Istanbul/17.00)

2- A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Senol Günes, TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde basin toplantisi düzenleyecek.

(Istanbul/12.00)

3- Kulüpler Birligi Vakfi Olagan Genel Kurul Toplantisi, yapilacak.

(Istanbul/14.00)

4- Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvasi Wimbledon'in tek kadinlar yari finalinde Avustralyali Ashleigh Barty ile Alman Angelique Kerber, Çek Karolina Pliskova ile de Belaruslu Aryna Sabalenka karsi karsiya gelecek.

(Londra)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA