Finale Kalan Diyarbakirspor Destek Bekliyor

Sivas’ta oynanan yari final maçinda Gaziantep Ankasspor’u 3-2 yenerek finale yükselen Diyarbakirspor, 9 sezon sonra profesyonel lige çikmak için kent dinamikleri, kurumlar ve is çevrelerinin destegini bekliyor. Yillar sonra sehirde olusan heyecanin heba olmasini istemeyen taraftarlar, ”Baska sehirler takimlarina destek olurken 2 milyonluk kentin de tarihi finalde bütünlesmesi gerekir” diyerek çagrida bulundu.

Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nden 3. Lig’e yükselmek için tarihi bir firsat yakalayan Diyarbakirspor, 11 Temmuz Pazar günü 76 Igdir Belediyespor’la yapacagi final maçini kazanip 9 sezon önce veda ettigi profesyonel lige dönmek istiyor. Bu sezon sikistirilmis takvimle oynanan ligde 8 maçta 7 galibiyet ve 1 beraberlik alarak yenilmeden finale kadar uzanan 53 yillik maziye sahip Diyarbakirspor, tarihi olarak degerlendirdigi final maçi öncesinde kentin destegini bekliyor. Kent yöneticileri, siyasiler, STK’lar ve kurumlarin su ana kadar kulübe destek olmadigi dile getirilirken, taraftarlar ve spor kamuoyu final maçi öncesinde bu tablonun degismesini ve herkesin takimin yaninda olmasini istiyor.

“Herkes bu süreçte destek saglamali”

4 yil önce mahkeme kapilarina düserek kapanma noktasina kadar gelen Diyarbakirspor’un 4 yil içerisinde 3. Lig kapisina gelmesinin tarihi bir firsat oldugunu belirten taraftarlar, ”Yok oldu, tarihe karisti denilen kulüp yeniden ayaga kalkti. Herkesin içinde bir özlem ve beklenti var. Diyarbakirspor bölgenin lokomotifidir. Bu zor sartlarda finale kadar gelmesi çok önemli, baska sehirlerde yöneticiler, STK’lar, kurumlar hepsi takimlarina destek oluyor. Diyarbakirspor bu süreçte yalniz birakilmamali. Pazar gününe kadar herkesin destek olmasi lazim, bu firsat iyi degerlendirilmeli” seklinde görüslerini aktardi.

Kaynak: İHA