Fatih Terim, Galatasaray'a Gelisinin 47. Yil Dönümü Dolayisiyla Açiklamalarda Bulundu Açiklamasi

'Bir camiaya bu kadar yil hizmet etmek, onun bayragini tasimak ve 'Ben oraliyim' demek gururlarin en büyügü. Iyi ki Galatasarayliyim' 'Yasadigim üçgen içerisindeki en önemli açilardan biri, ailemle beraber Galatasaray'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 47 yil önce ilk kez imza attigi sari-kirmizili kulübe hizmet etmenin kendisi için gururlarin en büyügü oldugunu söyledi.

Deneyimli teknik adam, sari-kirmizili kulübe gelisinin 47. yil dönümü dolayisiyla GS TV'ye açiklamalarda bulundu.

Ilk kez 8 Temmuz 1974'te imza attigi Galatasaray'da hem futbolcu hem de teknik direktör olarak birçok basari yasayan Fatih Terim, "Rahmetli Metin Oktay abimiz Adana'ya gidip, rahmetli babam kendisine 'Oglum sana emanet' dediginden bu tarafa tam 47 yil geçmis. Metin abi emanete iyi bakti. 'Galatasarayli Fatih' olduk. Arkasindan evlendim. Çocuklarim oldu. Teknik adam oldum. Torunlarim oldu. Bu yillari Allah sükür ki çok istedigim bir yerde geçirdim. Galatasaray'da geçirdim. Bu, benim için çok gurur verici bir olay. Bir camiaya bu kadar yil hizmet etmek, onun bayragini tasimak ve 'Ben oraliyim' demek gururlarin en büyügü. Iyi ki Galatasarayliyim." ifadelerini kullandi.

"O kadar güzel günler geçirdik ki kötü günleri de güzel günler olarak yad ediyorum." diyen Terim, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ailemizle beraber hem büyüyoruz hem de Galatasaray ailesi büyüyor. Beni bu zaman zarfinda hatamla, sevabimla ve günahimla kabul eden Türk futbol camiasina ama özellikle Galatasaraylilara sonsuz tesekkür ederim. Teraziye baktigimizda basari tarafimizin kefede agir bastigini görmek beni çok mutlu ediyor. Yasadigim üçgen içerisindeki en önemli açilardan biri, ailemle beraber Galatasaray. Buradan tüm Galatasaraylilara sevgilerimi ve selamlarimi iletiyorum."

Fatih Terim, GS TV muhabirinin "1974'te imzayi attiginizda böyle bir tarih yazilacagini, böyle bir hayat süreceginizi hayal ettiniz mi?" sorusunu su sekilde yanitladi:

"Muhakkak hayal edersiniz ama Allah bana öyle seyler nasip etti ki bu her insana nasip olacak seyler degil. Düsündügümüzün de üstünde basari hanemiz oldugu çok açik. Burada gönlüm çok rahat. Çok müsterihim. Dünyada Galatasaray taniniyorsa, tüm Galatasaraylilarin bunda emegi vardir. Bu da beni en çok mutlu eden seydir. Dünyanin herhangi bir yerine gittiginizde Galatasaray denildiginde biliyorlarsa, zaten ne yaptigin ortadadir. Galatasaray bunu basardi. Biz de bu basarinin parçasi olduk. Bundan dolayi çok mutluyum."

Öte yandan, sari-kirmizili takimin gerçeklestirdigi antrenmandan önce Fatih Terim için kutlama pastasi kesildi.

Kaynak: AA