Fatih Terim Açiklamasi 'Benim Için Çok Gurur Verici Bir Olay'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sari-kirmizililara transfer olmasinin 47. yil dönümüyle ilgili olarak yaptigi açiklamada, "Benim için çok gurur verici bir olay. Bir camiaya bu kadar yil hizmet etmek, onun bayragini tasimak, ben oraliyim demek bunlar herhalde gururlarin en büyügü. Iyi ki Galatasarayliyim, iyi ki Galatasaray’da oynamisim, iyi ki Galatasaray’da hocalik yapiyorum" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 47 yil önce bugün Adana Demirspor’dan sari-kirmizililara transfer olmustu. Sari-kirmizililarin aksam antrenmanindan önce futbolcular, transferin yil dönümü nedeniyle Terim’e bir jest yapti ve üzerinde ilk transfer oldugu günün fotografinin ve ’ilk günkü gibi’ yazisinin yer aldigi pasta hediye etti.

Galatasaray’a transfer olusunun 47. yil dönümüyle ilgili GS TV’ye açiklamalarda bulunan deneyimli teknik adam, "Söylerken çok basit geliyor ama 47 hakikaten çok. Oyuncularima da söyledigim gibi ’Insallah beni geçersiniz’ dedim. ’Imkansiz gibi’ diye söylediler. Kolay bir sey degil. Rahmetli Metin Oktay agabeyimiz, Adana’ya gidip rahmetli babam kendisine, ’Oglum sana emanet’ dediginden bu tarafa tam 47 yil geçmis. Metin agabey emaneti getirdi. Emanete iyi bakti. Allah rahmet eylesin ona. Galatasarayli Fatih olduk. Arkasindan evlendim, çocuklarim oldum, torunlarim oldu, teknik adam olduk. Bu yillari Allah’a sükür ki çok istedigim yerde Galatasaray’da geçirdim. Benim için çok gurur verici bir olay. Bir camiaya bu kadar yil hizmet etmek, onun bayragini tasimak, ben oraliyim demek bunlar herhalde gururlarin en büyügü. Iyi ki Galatasarayliyim, iyi ki Galatasaray’da oynamisim, iyi ki Galatasaray’da hocalik yapiyorum. Ailemizle beraber büyüyoruz hem Galatasaray ailesi de büyüyor. Beni bu zaman zarfinda hatamla, sevabimla, günahimla kabul eden Galatasaray camiasina, Türk futbol camiasina ama özellikle Galatasaraylilara sonsuz tesekkür ederim. O kadar güzel günler geçirdik ki kötü günleri de güzel günler olarak yad ediyorum. Çünkü hayatta her sey hep güzel olmaz. Aradaki kötü hatiralar bile bizim için yasanmasi çok zor hadiseler. Teraziye baktigimizda basari tarafinin agir bastiginin beni ayrica mutlu ediyor. Yasadigim üçgen içerisinde en önemli açilardan bir tanesi ailemle beraber Galatasaray. Muhakkak hayal edersiniz ama Allah benle beraber Galatasaray ile beraber öyle seyler nasip etti ki bu her insana nasip olacak bir sey degil. O yüzden muhakkak ki hayal etmeden bir sey olmaz. Hayal ettim, burada oynayacagim, burada kaptan olacagim. Bunlarin hepsini yaptim. Düsündügümüzün de üstünde bir basari hanemizin oldugu çok açik. Onun için burada gönlüm çok rahat. Bugün dünyada Galatasaray taniniyorsa tüm Galatasaraylilarin bunda emegi vardir. Bu da beni en çok mutlu eden bir sey. Biz de bu basarinin bir parçasi olduk. Bunu tek basima yapmadim. Birçok arkadasim, Galatasarayli var. Hepsine tesekkür ederim. Benim hayallerimin siniri yok belki ama onun bile düsünürken bazen üstünde seyler oldu burada. Çok sükür ne kadar bunlar övünsek az" diye konustu.

Kaynak: İHA