Çigli Belediyesi Satranç Turnuvasi Finallerine Ev Sahipligi Yapti

Çigli Belediyesi, Türkiye genelinde 10 kategoride 25 bini askin sporcunun katilimiyla düzenlenen 2021 Türkiye Okul Sporlari Satranç Turnuvasi final müsabakalarinin bir kismina ev sahipligi yapti.

Gençlik ve Spor Bakanliginin organize ettigi, 2021 Türkiye Okul Sporlari Satranç Turnuvasinda ilk 32’ye kalan 320 sporcunun mücadele ettigi final etabi müsabakalarinin bir bölümü, 29 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasinda Çigli Belediye Pelikan Sosyal Tesisleri’nde gerçeklestirildi.

Sosyal mesafe kurallarina göre düzenlenen turnuva alani, dört gün boyunca düzenli olarak dezenfekte edildi. Çigli Belediyesi tarafindan müsabakalarda mücadele eden sporculara, ailelere ve federasyon görevlilerine yeme-içme ikraminda bulunuldu. Büyük çekismeye sahne olan 17 final müsabakasinin tamami sosyal medya üzerinden canli olarak yayinlandi.

Baskan Gümrükçü: “Çocuklarimizi satranca yönlendirecegiz”

Satranç sporunun zihinsel ve fikirsel gelisime büyük katki sagladigini ifade eden Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, “Çocuklarimizi ve gençlerimizi satranç sporuna yönlendirmek adina satranç kurslarimizi baslattik. Kurslarimizda, temel satranç egitiminin yani sira satranç sporunun egitici ve gelistirici yönlerini kursiyerlerimize anlatiyoruz. Okullarin kapanmasinin ardindan karnesiyle birlikte belediyemize müracaat eden ilkögretim ögrencilerine, yaz tatilini verimli geçirmeleri amaciyla satranç takimi hediye ettik. Son olarak, bu konudaki çalismalarimizla ilgili farkindaligi artirmak adina Gençlik ve Spor Bakanligi’nin organize ettigi 2021 Türkiye Okul Sporlari Satranç Turnuvasina ev sahipligi yaptik. Birbirinden basarili sporcularin mücadele ettigi çok keyifli müsabakalar oynandi. Satranç sporuyla ilgilenen birey sayisini artirmak ve Çiglimizden satranç sampiyonlari çikarmak için çalismalarimizi ayni kararlilikla sürdürecegiz” dedi.

Kaynak: İHA