Büyükler Yaz Kupasi Tenis Turnuvasi, 10-17 Temmuz'da 'Kayisi Cup' Adiyla Igdir'da Düzenlenecek

Türkiye Tenis Federasyonunun faaliyet programinda yer alan Büyükler Yaz Kupasi Tenis Turnuvasi, 10-17 Temmuz tarihlerinde Igdir'da gerçeklestirilecek.

Kentin tanitimi ve bölgede yetistirilen kayisiya dikkati çekmek amaciyla "Kayisi Cup Büyükler Yaz Kupasi" adiyla düzenlenecek tenis turnuvasi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne ait 1'i kapali 3'ü açik 4 tenis kortunda yapilacak.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Gökhan Yavaser, AA muhabirine, 33 ilden 148 sporcuyu 7 gün boyunca Igdir'da agirlayacaklarini söyledi.

Turnuva ile spor turizmi ve Igdir'in tanitiminin amaçlandigini belirten Yavaser, "Böyle büyük bir organizasyon yaparak organizasyon kabiliyetimizi artirmak, Igdir'in tanitimini yapmak niyetindeyiz. Ilerleyen asamalarda büyük turnuvalarin devaminda müsabakalar arttigi zaman otellerimiz, lokantalarimiz, esnaflarimiz faydasini görecek, spor turizmi canlanacak. En büyük gelirimiz ise bu spora yöneldiginde çocuklari kazanmis olacagiz." diye konustu.

Tenis antrenörü Yasin Yusuf Yilmaz da turnuvanin ismine Türkiye Tenis Federasyonunun Igdir'in tanitimi için "Kayisi Cup"i ekledigini, kentin sembolü olan kayisinin ön plana çikmasini amaçladiklarini dile getirdi.

Yilmaz, "Ilk üç gün elemeler oynanacak. Elemelerden ana tabloya 8 kisi kalacak. Onlar da ana tablodaki 24 kisiye eklenip bu sekilde devam edecekler. Igdir ili olarak turnuvaya 3 sporcuyla katiliyoruz, bu bizim için büyük bir basari. Tüm Türkiye'nin katildigi bir turnuvada Igdir'dan 3 sporcunun ana tabloda olmasi bizim için büyük bir basari." ifadelerini kullandi.

Turnuvaya 13 yas üzeri her sporcunun katilabildigine isaret eden Yilmaz, sunlari kaydetti:

"Sporcular için hazirliklarimizi tamamladik. Turnuvalara katilim ücreti vardir. Dogu ve Güneydogu Anadolu'daki insanlarin daha çok spora tesvik edilebilmesi, bu bransi tanimasi için katilim ücretlerini de almiyoruz. Dogu Anadolu Bölgesi'nde bu turnuvaya ilk defa ev sahipligi yapiyoruz. Insallah alnimizin akiyla çikariz."

Kaynak: AA