Beypazari Ilçesinde 'Yüzme Bilmeyen Kalmasin' Projesi Hayata Geçirildi

Beypazari ilçesinde "Yüzme Bilmeyen Kalmasin" projesi kapsaminda açilan yaz okulunda çocuklara birçok spor bransi dalinda egitimler veriliyor.

Ilçede Gençlik ve Spor Bakanliginin baslattigi projesi dolayisiyla sali, persembe ve cumartesi günleri 11.00-15.00 saatleri arasinda, 8-12 yas gurubundaki 124 ögrenciye yüzme ögretiliyor.

Mevcut sehir stadinin hemen yani basinda geçen yil kurulan 10x20 ebadinda portatif havuz sayesinde çocuklara, 3. kademe antrenörler tarafindan yüzme ögretiliyor.

Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Özgür Bediz, yüzme kurslarina kayitlarinda sürdügünü belirterek, "Havuzda her gün numuneler aliniyor. Temizlik ve kirlilik oranlari kontrol ediliyor. Su degerleri ölçülüyor. Çocuklar ve aileler verilen yüzme egitiminden oldukça memnunlar." dedi.

Futbol, basketbol, voleybol, teniz, atletizm ve badminton branslarinda çocuklara antrenörler tarafindan egitimlerin verildigini anlatan Bediz, saat 17.00'den sonra da Sehir Stadinda futbol ve diger spor branslari konusunda egitimler verildigini, okullarda spor ve yetenek taramasi yaparak çocuklari branslara ayirdiklarini kaydetti.

Kaynak: AA