Baspehlivan Recep Kara, Kirkpinar Için Kayit Yaptirdi

660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'nde baspehlivanlardan Recep Kara da mücadele edecek.



Kirkpinar Yagli Güresleri için Mimar Sinan Spor Salonu'nda hazirlanan kayit platformuna gelen Recep Kara, görevliler ve pehlivanlarla selamlasti, ardindan PCR testini göstererek kayit yaptirdi.

Recep Kara, AA muhabirine, yaklasik 3 sene aranin ardindan Kirkpinar'a katilacak olmanin heyecanini yasadigini söyledi.

2019 yilinda kendi istegiyle güresmedigini hatirlatan Recep Kara, söyle devam etti:

"2018'de Ali Gürbüz'le aramizda talihsiz bir güres müsabakasi oldu. Hakem heyetinin yanlis bir karari oldu. Halen de söyledigimizin arkasindayiz. Müsabakadan sonra da hakem heyeti komple görevden alinmisti. Ceza kuruluna sevk edildi ama maç dönmedi. Bunda da vardir bir hayir. O zaman bu sikintilarin bir daha yasanmamasi adina tepki koydum ve ertesi sene 2019 yilinda çok sevdigimiz er meydanlarina çikmamistik. 2020 yilinda bir pandemi geçirdik. Her sey saglik. Sagliktan öte bir sey yok."

Recep Kara, er meydanindan ayri kaldigi bu süreçte sporu çok özledigini dile getirdi.

Kendisini seven ve destekleyen birçok seyirci oldugunu aktaran Recep Kara, sunlari kaydetti:

"Hiç kiramayacagim sekilde, müthis bir sekilde baski geldi 'Niye güresmiyorsun, niye bizi cezalandiriyorsun?' diye. Seyircilerim için, er meydanina gönül veren, ata sporuna gönül veren seyircilerimiz için tekrar fikrimi gözden geçirdim ve 2021 yilinda er meydaninda kol baglayacagim. Çünkü bu, bir kültür mirasi. Bin yillik bir kültür mirasi. Bu kültür mirasinin bugünkü temsilcileri de biziz. Sadece sporcu olarak degil, durusumuzla, ahlakimizla, örfümüzle, adetimizle, usta çirak iliskisiyle bu kültürü ayakta tutmaya çalisiyoruz. O yüzden buradayim, er meydanindayim. Yine altin kemere adayim. Bütün güresen pehlivan kardeslerime basarilar diliyorum."

Kaynak: AA