Baskan Pekyatirmaci Açiklamasi 'Spor Aliskanliginin Küçük Yaslarda Kazandirilmasi Çok Önemli'

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, spor aliskanliginin küçük yaslarda kazandirilmasina dikkat çekerek, Selçuklu’da binlerce çocugun Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okullarina kayit oldugunu söyledi.

Her yil binlerce çocugun spor yapmak için tercih ettigi Selçuklu Belediyesi Spor Okullari pandemi nedeniyle verilen uzun bir aranin ardindan yaz döneminde faaliyetlerine basladi.

Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Türkiye’nin en kapsamli ve en büyük spor okullarindan olan ve her yil büyük ilgi gören Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okullarini ziyaret etti. Spor okullarinda egitim gören sporcularin antrenmanini izleyen Baskan Ahmet Pekyatirmaci, çocuklar ve aileler ile bir süre sohbet etti. Ziyarette Baskan Pekyatirmaci’ya Selçuklu Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Ali Çakar, Selçuklu Belediyespor Kulübü Baskani Mustafa Yavuz Tezcan ve Yönetim Kurulu üyeleri de eslik etti. Yaz ve kis olmak üzere iki sezondan olusan spor okullari egitimleri, Selçuklu Belediyesine ait ulusal standartlara uygun 35 tesis ve 56 salonda gerçeklestiriliyor. 5 Temmuz’da egitimleri baslayan Yaz Spor Okullari, 29 Agustos tarihine kadar devam edecek. Pandemi dönemi nedeniyle sinirli sayida basvurunun kabul edildigi Yaz Spor Okullarinda 13 bransta toplam 5 bin 714 sporcu egitim görüyor. Çocuklarin yaz tatilini spor ile degerlendirmeleri için önemli bir hizmet olan Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okullarinda sporculara branslarinda profesyonel antrenörler esliginde, yüzme, basketbol, futbol, tekvando, cimnastik, tenis, voleybol, wushu, karate, kick boks, satranç, okçuluk ve masa tenisi branslarinda egitim veriliyor.

Pandemi döneminin ardindan spor okullarinda ögrencilerle yeniden bulusmanin mutluluk verdigini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Spor aliskanliginin küçük yaslarda kazandirilmasi büyük önem tasiyor. Selçuklu’da binlerce çocugumuz spor okullarina kayit oldu. Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okullarinda egitimlerimiz 5 Temmuz tarihinde basladi.

29 Agustos’a kadar devam edecek. Yaz spor okullarinda 13 brans, 35 tesis ve 56 salonda 117 antrenörle, 5-15 yas arasindaki çocuklarimiza hizmet veriyoruz. Toplamda 5 bin 714 sporcumuz su anda tesislerimizden hizmet aliyor. Ögrencilerimizden kayit ücreti olarak sadece 70 TL aliyoruz. Spor malzemeleri ve kiyafetleri de belediyemiz tarafindan ücretsiz olarak ögrencilerimize verilmekte. Spor okullarimiza katilan çocuklarimizi özellikle tebrik ediyorum. Bizlere güvenerek çocuklarini emanet ailelerimize de tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA