Balikesirli Kick Boksçulardan Büyük Zafer

1-5 Temmuz tarihlerinde Türkiye Kick Boks Sampiyonasi Sirnak’ta yapildi. Pandemiden sonra yapilan sampiyonada Balikesirli sporcular madalyalari topladi.

Bu yil yapilacak olan büyükler Dünya sampiyonasina milli takim seçme niteliginde olan sampiyonaya antrenör Ender Yesilyurt’un üç ögrencisi de madalya alarak önemli bir basari elde ettiler.

Sampiyonada büyükler kategorisinde 56 kg bayanlarda Güler Deniz Topuz Türkiye sampiyonu, 63 kg K-1 de Oguz Sever Türkiye sampiyonu 71 kg’da Abdullah Adar Türkiye 3. oldu. Öte yandan ekim ayinda yapilacak Dünya Kick Boks Sampiyonasinda Güler Deniz Topuz ve Oguz Sever milli takimda ülkemizi temsil etmeye hak kazandi.

Balikesir Kick Boks Il Temsilcisi ve milli takimi antrenörü Ender Yesilyurt turnuva sonrasi yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi; “ Hedefimiz Dünya Sampiyonlugu, sporcularimi düsünce olarak hedefimize odakladim. Maça kadar 90 gün var. Bu hedef dogrultusunda çalisacagiz. Her sene milli takima sporcu veriyoruz. Ayrica Avrupa ve Dünya ikincisi ve üçüncüsü sporcularimiz oldu. Bu sene artik bir dünya sampiyonu çikarmak istiyoruz ve onun için çalisacagiz. Ayrica bize maddi manevi desteklerini esirgemeyen herkese tesekkür ederim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA