Bakan Kasapoglu, Ülke TV'nin '7. Sporun Devleri Bulusuyor' Ödül Törenine Katildi

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu:'Sporun her bir bransinda inançla, azimle, gayretle ve kararlilikla emek veren tüm sporcularimizi, çok kiymetli antrenörlerini, her daim yanlarinda olan degerli ailelerini bu vesileyle tebrik etmek istiyorum' 'Biz tüm spor ailesi olarak spora gönül verenlerle beraber, tüm kamu kuruluslariyla, sivil toplum örgütleriyle, halkimizla el ele vererek, insallah ülkemizin layik oldugu basari çitasini futboldan satranca, hentbola her bransta en güçlü sekilde yakalayacagiz, buna inaniyoruz' AA Parlamento Haberleri Editör Yardimcisi Atakan Çelik'e 'Basari ve üstün cesaret' ödülü takdim edildi.

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Ülke TV'nin "7. Sporun Devleri Bulusuyor" ödül törenine katildi.

Baskent Ankara'daki bir otelde düzenlenen organizasyonda, yilin basarili milli sporcularina ve spor adamlarina ödülleri takdim edildi.

Ödül töreninde konusan Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, sporun kardeslige, sevgiye, birlige ve beraberlige vesile olan pek çok güzel mesaji içerisinde barindirdigini belirterek, "Sporun her bir bransinda inançla, azimle, gayretle ve kararlilikla emek veren tüm sporcularimizi, çok kiymetli antrenörlerini, her daim yanlarinda olan degerli ailelerini bu vesileyle tebrik etmek istiyorum." ifadelerini kullandi.

Sporun, sabir ile özveri gerektiren uzun ve mesakkatli bir yol oldugunu aktaran Kasapoglu, "Bugün sporcularimizi taltif etmek üzere bir aradayiz, gayrete, emege, alin terine saygi vesilesiyle bir aradayiz. Ülke TV'ye, Kanal 7 ailesine, böylesine bir organizasyonla sporun sadece birkaç branstan ibaret olmadigini tüm yayinlariyla ortaya koyan yayin anlayisi vesilesiyle ayni zamanda Ömer Önder Bey'e spor programinin sürdürülmesindeki emegi vesilesiyle sükranlarimi sunuyorum." diye konustu.

Bakan Kasapoglu, "Ülkemiz son 19 yilda her alanda oldugu gibi sporda da çok önemli bir asamayi Sayin Cumhurbaskanimizin önemli çabalariyla, büyük katkilariyla, güçlü liderligiyle katetti. Dün sporcumuz dahi olmayan branslarda bugün tüm dünyada Istiklal Marsi'mizin güçlü mesajini seslendiren, bayragimizi dalgalandiran sporcularimiz var." degerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de sporcularin ve gençlerin, inançlariyla tüm dünyaya örnek oldugunu kaydeden Kasapoglu, söyle devam etti:

"Yarinlar Türkiye'nin her alanda oldugu gibi sporda da bu çitayi daha yukarilara tasidigi yerler olacak. 19 yilda geldigimiz mesafe tesis altyapimiz, futboluyla, basketboluyla, salonlariyla, havuzlariyla, kortlariyla ve semt sahalariyla, önemli bir devrimi ortaya koyuyor. Iste burada Türkiye'nin farkli vilayetlerini temsil eden degerli milletvekillerimiz var. 81 vilayette tüm dünyaya meydan okuyan bir altyapi devrimini gerçeklestirdik. Statlarin kalitesi, kapasitesi, bu anlamdaki rekabet üstünlügü tüm dünya tarafindan kabul görüyor. Her bransta basariyi her geçen gün daha üst boyutlara tasiyoruz. Inaniyoruz ki olimpik ve paralimpik oyunlarinda tüm sporcularimiz gayretleriyle büyük basarilari insallah taçlandiracak. Biz sporcularimiza ve gençlerimize güveniyoruz. Türkiye'mizin sporculari, gençleri sadece Türkiye'nin degil gönül cografyamizin ve insanligin umudu olan gençler, sporcular."

Tüm imkanlari hiçbir engel tanimaksizin sporculara ve gençlere seferber etmeye devam edeceklerini belirten Mehmet Muharrem Kasapoglu, "Ülkemiz pandemiyi çok güçlü bir sekilde yönetti. Sporda da pandemiyi firsata çevirdik. Yüzmede son yillardaki basarilarimiz, cimnastikteki basarilarimiz, kazanilan ivmenin en güzel ispati." yorumunda bulundu.

- "Ülkemizin layik oldugu basari çitasini en güçlü sekilde yakalayacagiz"

"Hedefimiz büyük, biz büyük hedeflerin evlatlariyiz." diyen Bakan Kasapoglu, söyle konustu:

"Sporcularimiz da dünyanin dört bir yaninda her bir bransta iddiasini en yüksek noktaya koymus sporcular. O yüzden yetenek taramasiyla spora yönlendirme projemiz; Bakanlik olarak çok önem verdigimiz bir proje; isi sansa birakmadan yeteneklerimizi bizzat kesfederek ve onlari yarinlara hazirlama projesiyle bugüne kadar bir milyon 200 bin çocugumuzun yetenek taramasini gerçeklestirdik, bu hedefleri daha da farkli noktalara tasiyacagiz. Biz tüm spor ailesi olarak spora gönül verenlerle beraber, tüm kamu kuruluslariyla, sivil toplum örgütleriyle, halkimizla el ele vererek, insallah ülkemizin layik oldugu basari çitasini futboldan satranca, hentbola her bransta en güçlü sekilde yakalayacagiz, buna inaniyoruz."

Mehmet Muharrem Kasapoglu, "Iste bugün aranizda olan sporcularimiz, özellikle paralimpik sporcularimizi tebrik ediyorum. Insallah hep birlikte onlarin gayretiyle, dualariyla 2020 Tokyo Olimpiyatlari ve Paralimpik Oyunlari'nda ülkemiz en güzel sekilde temsil edilecek. Ödül alan, katilan tüm sporcularimizi canigönülden tebrik ediyorum." ifadelerini kullandi.

TBMM Idare Amiri Alpay Özalan da yaptigi konusmada, ödül alan sporculari tebrik etti.

Türkiye'de sporun ve sporcularin geldigi basarili noktaya dikkati çeken Özalan, yogun programi nedeniyle programa katilamayan TBMM Baskani Mustafa Sentop'un da selamlarini getirdigini kaydetti.

- AA Parlamento Haberleri Editör Yardimcisi Atakan Çelik'e "Basari ve üstün cesaret" ödülü

Programda konusmalarin ardindan sporcu ve spor adamlarina ödülleri takdim edildi.

Bakan Kasapoglu, "Yilin spora destek veren yerel yönetici" ödülünü Mardin Kiziltepe Kaymakami ve Belediye Baskani Hüseyin Çam'a ve "Yilin sporcusu" ödülünü de Para-Atletizm Özel Sporcular Milli Takimi ile Ritmik Cimnastik Grup Milli Takimi'na takdim etti.

Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici de Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu ve Erkek Golbol Görme Engelliler Milli Takimi'na özel ödülü verdi.

Programda "Yilin sporcusu" ödülüne layik görülen isimler söyle:

"Milli güresçi Soner Demirtas, milli boksçu Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakiroglu, milli yüzücü Emre Sakçi, milli satranççi Gülenay Aydin, milli çekiççi Esref Apak, milli judocu Bilal Çiloglu, milli tekvandocu Hatice Kübra Ilgün, milli karateci Meltem Hocaoglu Akyol."

Milli eskrimci Nisanur Erbil ile milli badmintoncu Büsra Ünlü ise özel ödüle layik görüldü.

Anadolu Ajansi Parlamento Haberleri Editör Yardimcisi Atakan Çelik'e ise 15 Temmuz darbe tesebbüsü gecesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden ilk haberi geçmesi ve yaptigi basarili haberler dolayisiyla "Basari ve üstün cesaret" ödülü takdim edildi.

Yilin spor kanali ödülüne ise TRT Spor Yildiz layik görüldü.

Kaynak: AA