Bakan Kasapoglu Filenin Sultanlari'ni Ziyaret Etti

Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu, 23 Temmuz-8 Agustos tarihlerinde Japonya’nin baskenti Tokyo’da düzenlenecek olimpiyatlar öncesi oyunlara katilacak A Milli Kadin Voleybol Takimi oyunculariyla TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda bir araya geldi.

Tokyo Olimpiyatlari’na sayili günler kala çalismalarina son sürat devam eden A Milli Kadin Voleybol Takimi’ni, Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu ziyaret etti. Ziyarette; Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag, TVF Liglerden Sorumlu Asbaskani Ahmet Göksu ile TVF Milli Takimlar Sorumlusu ve Basin Sözcüsü Kurtaran Mumcu da hazir bulundu.

Bakan Kasapoglu, uzun süreli hazirliklari ve sporcularin azimli çalismalari sayesinde, bu sene olimpiyatlarda bazi ilkleri yasayacaklarini belirtti, “Bugün bizlere bu toplantida eslik etmeleri için özellikle A Milli Kadin Voleybol Takimimizin yaninda olmak istedik. Bildiginiz gibi Tokyo’ya takim sporlari dalinda sadece Kadin Voleybol Milli Takimimiz katilmaya hak kazanmisti. Aslinda tüm takimlarimiz sahaya çiktiklari her maçta son sayiya kadar cansiparane bir sekilde performans sergilemekte ve bizlerin gögsünü kabartmaktadir. Rakip kim olursa olsun, maç sonunda galip gelemediginde üzülen bir nesle sahip olmak, beklentilerimizin ne kadar yüksek oldugunun bir göstergesidir. Bizleri alistirdiklari zaferler için tüm sporcularimiza burada bir kez daha milletimiz adina minnet duygularimizi sunuyoruz. Çikmakta oldugunuz bu zafer yolculugunda basarilariniza bir yenisini daha eklemenizi en içten duygularimizla temenni ediyoruz. Hazirliklarini bizzat yakindan takip ettigim kiymetli sporcularimiz ile birlikte olimpiyat heyecanini simdiden fazlasiyla yasamaya basladik” seklinde konustu.



“Daha önce sporcumuzun olmadigi branslarda, bugün Avrupa ve dünya sampiyonluklari kazaniyoruz”

Hedeflerine ulasmis olmanin gurur ve sevincini yasadiklarini aktaran Kasapoglu, “Göreve basladigimiz ilk günden itibaren Sayin Cumhurbaskanimizin öncülügünde uzun soluklu bir yola çiktigimizin farkindaydik. Bu yolun sonunda ulasmak istedigimiz amacimiz, sporu seven, katildigi her alanda basariyi hedefleyen evlatlarimiza ilham kaynagi olmak, rakiplerinin bile saygisini kazanacak bir kusak yetistirmek, her alanda bayragimizi en yukarilara tasiyabilmek. Bugün geldigimiz noktaya baktigimizda, hamdolsun bu hedeflerimize ulasmis oldugumuzu görüyorum” dedi.



A Milli Kadin Voleybol Takimi kaptani Eda Erdem Dündar ise oyunlara kisa süre kaldigini hatirlatarak, “Hepimizin bir hayali var. Insallah bu hayali gerçeklestirebiliriz. Enerjimiz ve motivasyonumuz yüksek. Neler basarabilecegimizin farkindayiz. Hem Türk kadinini hem de ‘Filenin Sultanlari’ni oyunlarda en iyi sekilde temsil etmek istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA