Avrupa 23 Yas Alti Atletizm Sampiyonasi Basladi

Estonya'da düzenlenen organizasyonun ilk gününde Alperen Karahan, gülle atmada gümüs madalya aldi.

Avrupa 23 Yas Alti Atletizm Sampiyonasi'nin ilk gününde milli sporcu Alperen Karahan, gülle atmada gümüs madalya kazandi.

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, Estonya'nin baskenti Tallinn'de düzenlenen organizasyonda ilk gün geride kaldi.

Gülle atmada yarisan Alperen Karahan, 19,75 metrelik derecesiyle Avrupa ikincisi oldu. Iki yil önce Avrupa 20 Yas Alti Sampiyonasi'nda bronz madalya alan Alperen, basarisini Tallinn'de de sürdürdü.

Sampiyonada ayrica 4 milli atlet finale kalirken, bir de Türkiye rekoru yenilendi.

Seçme mücadelelerinde basarili olan Ersu Sasma, Tugba Danismaz, Osman Kul ve Hüseyin Ocak, branslarinda finale kalan isimler oldu. 100 metrede Mizgin Ay, 11.55 ile 23 yas alti Türkiye rekorunu kirdi.

Sirikla atlamada yarisan Ersu Sasma, seçme mücadelesinde 5,35 metre ile finale kalan atletler arasina adini yazdirdi.

Disk atmada mücadele eden Osman Kul, Avrupa 23 Yas Alti Sampiyonasi'nda bu bransta finale kalan ikinci isim olmayi basardi. Ömer Inan'dan 18 yil sonra bunu gerçeklestiren Osman Kul, seçmede 56,67 metrelik kisisel en iyi derecesiyle adini finale yazdirdi. Ayni bransta yarisan Fatih Alpaslan ise 49,58 metrede kaldi.

Kadinlar üç adim atlamada iki yil önce bu sampiyonada gümüs madalya alan Tugba Danismaz, ikinci kez finale çikti. Tugba, ikinci hakkindaki 13,76 metre ile direkt finale yükseldi. Bu bransta yarisan diger milli atletler Esra Yilmaz ve Gizem Akgöz ise son 12 arasina kalamadi.

Erkekler uzun atlamada ise Hüseyin Ocak, 7,81 metrelik atlayisla finalde mücadele etmeye hak kazandi. Milli sporcunun derecesi, 2.1'lik rüzgar nedeniyle kisisel en iyi derecesi olarak kaydedilemedi.

100 metre seçme mücadelesinde serisini 5. bitiren Mizgin Ay, Nimet Karakus'a ait 11.62'lik 23 yas alti Türkiye rekorunu 0.07 saniye asagi çekti. Aksamki yari finalde derecesini 11.44'e çeken Mizgin'in derecesi, arkadan esen 3.0 rüzgar nedeniyle yeni bir rekor olarak kayda geçmedi.

Sampiyonanin ilk finali olan erkekler 10 bin metrede üç milli atlet yarisirken Ömer Amaçtan 29.50.34 ile 10'uncu, Hüseyin Can 30.13.26 ile 13'üncü, Ramazan Bastug da 30.54.87 ile 16'nci sirada finise geldi.

Kaynak: AA