A Milli Takim Teknik Direktörü Senol Günes, Basin Mensuplarinin Sorularini Yanitladi Açiklamasi

'Istifa etmek, etmemek bunlar hep seçenek. Böyle bir seyi tabi düsündüm, konustum, tartistim, sonunda da kalmamin, göreve devam etmemin dogru oldugunu düsündüm. Bunun da yeterli oldugunu düsünüyorum' 'Emre Belözoglu ile görüstügüm dogrudur. Degisimin olacagini söyledik. Bunda gizli bir sey yok' 'Taylan’la ilgili bir sikintim var. Taylan turnuvadan geldi ilk geldigi gün ameliyat oldu. Doktoru aradim, 'Var miydi sakatligi?' dedim 'Yok tedbir amaçli oldu' dedi. 'Nasil bir istir anlamadim' dedim' 'Avrupa Sampiyonasi'na katildik, hiç para almadik, kimse de prim almadi' 'Hamit iyi bir futbol adami. Bu konusmalari sokaktaki birinin agziyla konusuyorsa, yanlis yapar'

A Milli Takim Teknik Direktörü Senol Günes, "Istifa etmek, etmemek bunlar hep seçenek. Böyle bir seyi tabi düsündüm, konustum, tartistim, sonunda da kalmamin, göreve devam etmemin dogru oldugunu düsündüm." dedi.

Senol Günes, Riva'daki Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde düzenlenen toplantida, basin mensuplarinin sorularini yanitladi.

Günes, istifa edip etmeyecegi yönündeki bir soruya, "Istifa etmek etmemek bunlar hep seçenek. Böyle bir seyi tabi düsündüm, konustum, tartistim, sonunda da kalmamin, göreve devam etmemin dogru oldugunu düsündüm. Bunun da yeterli oldugunu düsünüyorum." yanitini verdi.

Deneyimli teknik adam, "Ekibinizde Emre Belözoglu olacak mi?" sorusunu ise "Emre Belözoglu ile görüstügüm dogrudur. Degisimin olacagini söyledik. Bunda gizli bir sey yok. Degisim olacak. Su anda görüsüyorum, iki defa görüstüm, daha sik da görüsebilirim. Görüsüyorum çünkü Emre ile ilgili düsüncemi kamuoyu biliyor zaten. 'Baslamasaydi bizle baslamasini isterdim' dedim. Sportif Direktör olarak baslamasini dogru bulmadigimi söyledim. Emre’nin yetenegi, karakteri, oyunculugu ve bu ise gönül vermesiyle uzun vade olacagini düsünüyorum. Daha henüz kesinlesmedi, görüsüyoruz. Olmayan bir seyi açiklarsam, dogru olmaz." seklinde yanitladi.

- "Taylan’la ilgili bir sikintim var"

"Hiçbir oyuncuyu kendi performansinda gördügümüzü söyleyemem." sözlerini kullanan Senol Günes, oyuncu tercihleri hakkinda gelen bir soruya ise su yaniti verdi:

"Mahmut sakatlandi, bel sakatligi vardi. Yükleyince belinde rahatsizligi var, düzelir miydi? Efecan ile Halil vardi, orada Cengiz düsündügüm oyuncuydu. Kenan oynuyor, Abdülkadir vardi. Salih'e gelince orta sahada benim düsündügüm oyuncular içinde Ozan, Okay, Irfan, Hakan, Taylan, Dorukhan vardi. Dorukhan daha iyi durumdaydi. Irfan da sakatliktan geldi, gol atinca disariyi aldik. 'Hocam çok yoruldum' dedi. Merih, Irfan ve Cengiz Mart’ta da yoktu. Salih, Berat o dedigim oyuncularin gerisinde düsündügüm oyunculardi. Taylan’la ilgili bir sikintim var, Taylan benim seyrettigi maçlara göre daha duragan geldi. Iyi görmüyorum. Dorukhan arada parliyor ama daha iyi göründü. Kaan’i denedim Kaan daha iyi geldi. Taylan turnuvadan geldi ilk geldigi gün ameliyat oldu. Doktoru aradim, 'Var miydi sakatligi?' dedim 'Yok tedbir amaçli oldu' dedi. Nasil bir istir anlamadim dedim. Ama bir belirti görmedik, idmanlari yapti ama temposu düsüktü. Olsa söylerdim. Temposu düsüktü, olabilir ki bir rahatsizligi vardi, kasik fitigi vardi büyük ihtimalle. Onun üzerine gelip ameliyat oldu. Ama olumsuz bir durum. Benim için de olumsuz ama asil onun için olumsuz. En azindan gelip hocam sakatligim var ne düsünüyorsun diyebilirdi? Hasan Ali söyledi bunu, 'git ameliyat ol' dedik. Bunda yapacak bir seyim yok. Sakatligim yok diyor bana, ameliyat niye oldu? Ben de size soruyorum."

- "Avrupa Sampiyonasi'na katildik, hiç para almadik, kimse de prim almadi"

Günes, EURO 2020 için takimdaki kimsenin prim almadiginin altini çizerek, söyle konustu:

"Maddi konularla ilgili sunu söyleyeyim, su anda Avrupa Sampiyonasi'na katildik, hiç para almadik, kimse de prim almadi. Çünkü sonuç gelmedi. Katildiginiz zaman 9-10 milyon avro para kazandi Türkiye. Basarinin kriteri yönetimindir. Oyuncu maas almiyor, maas alan benim, benim maasimla ilgili ilk günden beri konusuluyor. Yine açiklaniyor yine yalan yaziliyor. Benim federasyondan da kulüplerden de alacagim var. Hiç dava açtigimi duydugunuz mu? Bir anlasma yapmisim, 3 milyon 200 bin avro yazmissin. Kimse Türkiye'de avro almiyor, yalan yazan siz, yalanci ben, nasil oluyor bu? Ben kimsenin maasini bilmiyorum, kimsenin döviz aldigini düsünmüyorum, ben almiyorum ama ayni seyi konusuyoruz. Bunun açiklamasini federasyon baskani yapmis, rakami sana söylemek zorunda miyim? Besiktas'tan ayrildiktan sonra buradan 6 ay çalistik, para almadim. Burada Besiktas’ta aldigim parayi da almiyorum. Döviz almadim, o paralari almadim, daha fazlasini alsam ya da hiç almasam ne olacak? Su döviz isini bir halledin. Türk insanini bu kadar asagilama ne demek. Oyuncular yurt disinda oynuyorlar, beni yipratin, onlari yipratmayin. Bu oyuncularin yakasini birakin."

Kamp döneminde hiçbir problemin yasanmadigina vurgu yapan deneyimli teknik adam, "Kampta benim gördügüm problem olacak bir tek sey yönetimin de oldugu oynamayan oyuncularin oldugu idmanda Enes ile Halil Ibrahim çift kale yaparken, Halil Ibrahim 'Bana top atmiyorlar, hep ben kosuyorum' dedi Halil Ibrahim. Enes de agzi var dili yok, 'Sen ne konusuyorsun' dedi birbirlerine dogru gittiler, 'ayrilin' dedik, bunu kavga diye söylemek ayip. En güzel kamp dönemi geçti. Keske güzel geçmeseydi, keske kavgali geçseydi. Dünya Kupasi’na oyuncular toplanti yapti, oyuncularla medya arasinda kavga var, keske olsaydi. Hirslanirlardi belki. Bu sonuç kötü ama bunu tartisirken olmayan bir seyi olmus gibi söylemeyelim. Ben 'Sorumluluk medyanin' demedim, basariyi sizinle paylastim. Sorumlu benim, benim isimden sen sorumlusun demedim. Güya medyayi suçlamisim, 'oyunculari suçladi' dediler, o da dogru degil." ifadelerini kullandi.

- "Hamit iyi bir futbol adami. Bu konusmalari sokaktaki birinin agziyla konusuyorsa, yanlis yapar"

Senol Günes, "Gazetelerde Hamit Altintop'un 'Korkak oynadik, çaresiz kaldik' sözleri yer aldi. Bu sözlerle ilgili görüsünüz nedir?" sorusunu ise söyle yanitladi:

"Hamit'le çok sik görüsüyoruz. Hamit Bey yönetici, ben yönetici degilim, yönetimin takdir haklari baska. Oradaki hiyerarsik düzeni bildigim için söylüyorum, Selim Agabey A Takimina, Hamit Ümit Milli Takima bakiyor. Çok konuda ayni fikirdeyiz. Bu fikirlerimiz bazen geçerli olmuyor. Bu fikirdir, zaman içinde yer degistirebilir. Bu yazi çiktiktan sonra o yazi bana geldi, biz de ezildik, dagildik dedim, bunu ne anlamda söyledi, bana mi söyledi? Telefonda da söylemedi. Demedi, Selim Agabey, Baskan beraberken böyle bir konusma geçti, rahatsiz oldugu için. Hamit’e yönetim kurulu çok deger veriyor. O konusmadan da rahatsiz oldugunu hissettim. Böyle bir düsüncen varsa bana söylersin, kamuoyunda rahatsiz bir sey varsa tekzip edin. Hamit çok sevdigimiz iyi bir futbol adami. Baskan da ben de çok deger veriyoruz. Bu konusmalari sokaktaki birinin agziyla konusuyorsa, yanlis yapar. Bana da hoca olarak saygiyi gösteriyor. Fikirler zamani gelince kullanilmali. Almanya’nin uzun yillarda yaptigini bir anda yapmak istiyoruz. Belçika FIFA’da birinci sirada belki bu oyuncu grubu artik dagilacak."

Günes, son olarak, takimin basarisizligiyla ilgili durum hakkinda, kullandigi "Ben de anlamadim" sözleri hakkinda ise sunlari söyledi:

"Ben de anlamadim' derken, anlamadim anlaminda söylemedim. Bu takim en çok desteklenen takim, hatta beklenti onun da üstüne çikti. Oyuncu da ona uygun davraniyor. Ben çalistiriyorum, oyuncu kendi de çalisiyor. Bunu fazla mi yaptim? Ilk kampta kendileri de ekstra çalisiyor. Bunlarin hepsini topladigimizda olumsuz olabilir mi? Italya maçini ayri yere koyuyorum, isinmada oyuncuya bir sey demem. Orada hata olabilir. Dedim ki 'Italya gibi bir takim görmedim.' Maçta yüzde yüz atacagin depari adam isinmada atti. 'Hizli baslayabilirler' dedim, basladilar. Basladilar da biz gidemiyoruz. Geriye gelip duruyoruz, bakiyoruz. Kenan çok kostu, Spinazzola'yu hiç tutamadi, gayreti var. Kenan bunu iyi yapar aslinda hücuma da çikar ama birak hücumu geride de tutamadik. Tutamiyoruz, gidemiyoruz ama bir tane duran top, iki de sut attilar, baska bir sey yok. Oyunda rahatsizlik var. Bu olaganüstü durum olduguna göre olaganüstü kalacak. Benim kafamdaki oyuncular belli, bunun disinda gelecek oyunculara kapi açik. Üç kaleci var su anda, varsa daha iyisini alirim. Dört stoperim var Ozan Kabak ile Merih sakatliktan çiktilar. Merih’le de eski hali yoktu ama yine de katilimi vardi. Iki bekimiz belli, bunlara kimi katabiliriz Mert geldi, orta sahada da asagi yukari belli. Bunlardan vazgeçmeyi düsünmüyorum, bunlara katilacak kim olur bakiyorum, onlarla da paylasiyorum. Bu krizden çikmanin yolu. Biz bu kadar dibe vurmayiz, onu söyleyeyim. Ben bu takimin iyi oldugunu düsünüyorum, inaniyorum. Öz güven kaybi oldu, bunu düzeltecegiz. Bunun çalismaktan geçtigini düsünüyorum."

Kaynak: AA