35 Takim Daha Yeni Sezona Erzurum'da Hazirlanacak

Türkiye’nin en önemli kis merkezlerinden biri olan Erzurum’da yer alan Yüksek Irtifa Kamp Merkezi konuk ettigi takimlarla kent ekonomisine büyük oranda katki sagliyor. Kamp için gelen tüm takimlarin Erzurum’a katki sagladigini belirten Otel Müdürü Ömer Akça, “Yüksek Irtifa Kamp Merkezi sayesinde çok büyük ekonomik katki sagliyoruz. Hem oteller, uçaklar, taksiler olsun hem de Erzurum’un en meshur yemegi cag kebabi olsun tüm Erzurum’un ekonomisine fayda sagliyor” diye konustu.

Erzurum’da 7 yil önce yapilan Yüksek Irtifa Kamp Merkezi misafir ettigi takimlarla Erzurum’un ekonomisine büyük oranda katki sagliyor. 16 antrenman alaniyla beraber 2 bin 800 rakimda ve Palandöken’de yer alan Yüksek Irtifa Kamp Merkezi, bu senede Süper Lig ve diger ligden takimlarin gözdesi halinde bulunuyor. Palandökendeki otellerle beraber sehrin her kösesine ekonomik katki saglayan takimlar sezon öncesi hazirliklarini Erzurum’da yapmayi tercih ediyor. Öte yandan önümüzdeki günlerde ise Türkiye Lig’lerinden 35 takimin daha Erzurum’a gelmesi bekleniyor. Erzurum’a 35 takimin daha gelecegini ifade eden Otel Müdürü Ömer Akçay, “Önümüzdeki günlerde Türkiye liglerinden 35 takimin daha Palandökene gelecegini biliyorum. Takimlarin Erzurum’a gelmesi ekonomik açidan çok katki sagliyor” dedi.

“35 takim daha Palandöken’e gelecek”

Palandökene gelecek olan takimlarin yapacaklari kamplara tamamen hazir durumda bulunduklarini söyleyen Otel Müdürü Ömer Akça “Suanda Erzurum’da 4’ü Süper Lig olmak üzere 5 takim bulunuyor. Önümüzdeki günlerde 3-4 tane daha Süper Lig takimi ve 3 tanede 1.Lig takimi gelecek. Agustos ayinin basinda ise 2. ve 3. Lig takimlari da buraya gelecek. Havada çok güzel gidiyor, zaten burada dogal bir klima var. Dolayisiyla gelen takimlar fazlasiyla memnun durumdalar. Büyüksehir Belediyesi sahalarin bakimini, onarimini fazlasiyla yapiyor. Gerekli teknik personeli de fazlasiyla temin ediyor. Takimlarin hocalari ile konustugumuzda da hepsi bize çok memnun olduklarini söylüyorlar. Suanda özellikle burada bulunan 4 tane süper lig takimi Erzurum Palandöken’in müdavimi durumunda. 6-7 yildir sürekli buraya gelip bir ay kamp yapan takimlarimiz var. Önümüzdeki günlerde Türkiye liglerinden 35 takimin Palandökene gelecegini biliyorum. Sahadaki ve otellerdeki personellerin egitimleri ve pandemi sürecine uygun olarak çalisilmasi açisindan her türlü detaya dikkat ediyoruz. Biz Palandöken’de bulunan oteller olarak gelecek tüm takimlarin kamplarina hazir durumda bulunuyoruz” seklinde konustu.

“Yüksek Irtifa Kamp Merkezi büyük oranda ekonomik katki sagliyor”

Takimlarin Erzurum’a büyük ölçüde ekonomik katki sagladigini da kaydeden Akça, “Ekonomik açidan degerlendirirsek suanda birçok futbol takiminin kamp programina geç baslamasindaki en büyük etken yönetim seçimleri oluyor. Hocalarla ve futbolcularla yapilacak olan anlasmalardaki geç kalmalar ister istemez takimlari kötü etkiliyor. Takimlarin Erzurum’a gelmesi ekonomik açidan çok katki sagliyor. Temmuz-Agustos döneminde herkes deniz kum tatili düsünürken Yüksek Irtifa Kamp Merkezi sayesinde çok büyük katki sagliyoruz. Hem oteller, uçaklar, taksiler olsun hem de Erzurum’un en meshur yemegi cag kebabi olsun tüm Erzurum’un ekonomisine fayda sagliyor. Geçmis yillardaki rakamlari direkt söyleyebiliyorduk ama simdi net bir sey söyleyemiyorum. Yine de büyük bir ekonomik katki sagladigini söyleyebiliyorum” açiklamalarinda bulundu.

“Küresel isinma Avrupa takimlarini Erzurum’a getirecek”

Süper Lig’in dört büyük kulübünü Erzurum’a getirmek için çalisacaklarini belirten Akça, “Dört büyük takimin Erzurum’a Palandökene gelmemesinin en büyük nedeni sponsorlar. Sponsorlar yurtdisinda ve yurtiçinde takimlarin kamp programina göre maç programlarini ayarliyorlar. Dolayisiyla bu nedenle Erzurum büyük takimlari suan için çok cezbetmiyor. Biz bu noktada yapacagimiz dogru turnuvalarla ve yurtdisindan daha iyi liglerin taninmis takimlarini buraya getirebilirsek Süper Lig’in dört büyük takimini da Erzurum’a çekebiliriz diye düsünüyorum. Yurtdisiyla alakali biz Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan takimlariyla da görüstük. Ama onlarda kendi hazirlik maçlari ve kamp programlari dahilinde burayi tercih etmediler. Çünkü Erzurum daha yurtdisinda bilinen bir yer degil. Küresel isinma ve kuraklik gelecek yillarda dogal bir havasi bulunan Erzurum’a Avrupa takimlarini akin ettirecektir. Bunu biliyoruz çünkü suan ki veriler bu yönde ilerliyor” dedi.

Kaynak: İHA