Serdar Dursun Açiklamasi 'Yedekte Oturmak Için Gelmedim'

Fenerbahçe’nin yeni transferi Serdar Dursun, sari-lacivertli takima yedek kulübesinde oturmak için gelmedigini ifade ederken, herkesin Fenerbahçe’nin büyüklügünün farkinda olmasi gerektigini söyledi.

Yeni sezon hazirliklarina Düzce’nin Topuk Yaylasi Tesisleri’nde devam Fenerbahçe’de yeni transfer Serdar Dursun, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Sezona iyi baslayip iyi bitirmek istediklerini dile getiren Serdar, "Rekabete hazirim, Fenerbahçe’de oynuyorsan iyi oyuncularla oynuyorsun. Ben buraya oynamak için geldim, yedekte oturmak için gelmedim. Formanin mücadelesini verecegim. Kim gelirse gelsin fark etmiyor. Herkese kapimiz açik" ifadelerini kullandi.

“Her maç 11 baslamak istiyorum”

Fenerbahçeli oldugunu ve daha önce birçok maça geldigini dile getiren 29 yasindaki golcü, söyle devam etti:

"Fenerbahçe’de oynarsan taraftarlarin gol beklentisi normal. Takimi sampiyonluga götürecek goller atman lazim. Ben de mücadele edecegim ve çabalayacagim. Gollerimle takimi sampiyonluga tasimak istiyorum. Ocak ayindan beri kontratsiz oyuncuydum. Çok fazla teklif geldi. Bundesliga, La Liga ve Serie A ile Türkiye’den teklifler aldim. Türkiye’den tekliflere pek sicak bakmiyordum ama Fenerbahçe olunca fikirler degisiyor. Buradan Ali Koç ve Selahattin Baki’ye tesekkür ediyorum. Bana inandilar ve saygi duydular. Gol olarak bir rakam vermek dogru degil. Her maç 11 baslamak istiyorum ve gol atmak istiyorum ama bir rakam vermek dogru degil."

"Herkesin Fenerbahçe’nin büyüklügünün farkinda olmasi lazim"

Serdar Dursun, Fenerbahçe’ye gelen herkesin kulübün büyüklügünün farkinda olmasi gerektigini ifade etti.

Teknik Direktör Vitor Pereira’ya karsi daha önce oynadigini ve gol attigini anlatan Serdar, "Hocayla ilgili ilk izlenimim konusmasinin beni çok etkilemesiydi. Herkesin Fenerbahçe’nin büyüklügünün farkinda olmasi lazim. Bu camiada her zaman kazanman lazim. Takim beni çok iyi karsiladi, çok iyi oyuncular ve karakterler var. Herkes forma savasinda elinden gelenin en iyisini yapiyor ve kendisini hocaya kanitlamak istiyor. Hoca çok profesyonelce antrenman yaptiriyor" dedi.



“Kendimi ispatlarsam milli takim kadrosunda olabilirim”

Tecrübeli oyuncu, A Milli Takim Teknik Direktörü Senol Günes’in kendisini Avrupa Sampiyonasi’na götürmemesine iliskin bir soru üzerine, "Saygi duymak lazim. Hoca ne derse o. Benim tek yapacagim sahada çalismak ve kendimi göstermek. Kendimi ispatlarsam önümüzdeki dönemde milli takim kadrosunda olabilecegimi düsünüyorum" cevabini verdi.

“Mesut adi geçince akla asist gelir”

Almanya liginin Türkiye’den disiplin, taktik ve fizik açidan farkli oldugunu aktaran Serdar, Mesut Özil ile ilgili, "Mesut Almanya’da kendini kanitlamis tarihin en iyi 10 numaralarindan biri. Mesut’un adi geçince akillara direkt asist gelir. Bencil bir oyuncu degil. Bazi oyuncularin göremedigi yerleri görüyor. Forvet olarak kim oynarsa oynasin onunla daha fazla pozisyona girecek” diye konustu.

Kaynak: İHA