Red Bull X-Alps'te Sampiyon Chrigel Maurer Oldu

Red Bull X-Alps’in 10. yilinda da mutlu sona Chrigel Maurer ulasti. Avusturya’dan yola çikan macera tutkunlarini Alp Daglari’nda bulusturan etkinlikte katilimcilar 12 günde 1000 kilometreyi geride birakmaya çalisti. Bu zorlu mücadele sonunda Maurer üst üste 7. kez Red Bull X-Alps birinciligini elde etmeyi basardi.

Macera tutkunlarini iki senede bir Alp Daglari’nda bulusturan Red Bull X-Alps’in, 2021 sampiyonu belli oldu. Bu sene 10. yilini kutlayan etkinlik Avusturya’dan basladi.

Sporcularin hem fiziksel hem de zihinsel olarak mücadele ettikleri, dünyanin en zorlu macera yarisina 15 ülkeden 29 sporcu katildi.

Katilimcilarin, Alp Daglari’nda yaklasik 1000 kilometreyi kat ettikleri zorlu yarista Chrigel Maurer mutlu sona ulasti. Isviçreli sporcu böylece üst üste yedinci zaferine de erismis oldu.

20 Haziran 2021’de baslayan ve Salzburg’dan Zell Am See’ye kadar uzanan mücadelede sporcular zaman zaman parasütle uçarak zaman zaman da yürüyerek Alp Daglari’na meydan okudular. 29 macera severin katildigi ve her iki günde bir en geride kalanin elendigi, içerisinde 5 spor disiplininin kullanildigi Red Bull X-Alps’te, 12 gün sonunda 5 kisi bitis çizgisine gelebildi.

Red Bull X-Alps nedir?

2003 yilindan beri düzenlenen Red Bull X-Alps, iki senede bir dünyanin dört bir yanindan gelen macera tutkunlarini bir araya getiriyor. Avusturya Salzburg‘dan, hiçbir vasita kullanmadan, toplamda 1000 kilometre uzunlugundaki bir rotada vücut ve zihnin sinirlarini zorlayan katilimcilar, Alpler’i geçip, önceki senelerde Monaco’ya bu sene ise Zell Am See’ye kadar sadece yürüyerek, tirmanarak ve yamaç parasütü yaparak yarisiyorlar.

Kaynak: İHA