Pamukkale Belediyesporlular Sampiyonluk Pesinde

Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takimindan 3 sporcu milli takimlardan davet alirken, taekwondo ve halterciler ise Türkiye Sampiyonasi’nda boy gösterecek.



Pamukkale Belediyesporlu sporcular bu ay içinde önemli organizasyonlara katilacaklar. Türkiye Halter Federasyonu’nun 2021 yili faaliyet programinda yer alan Gençler ve U 23 Türkiye Halter Sampiyonasi 6 ile 10 Temmuz 2021 tarihleri arasinda Afyonkarahisar’da gerçeklesecek. Veysel Eroglu Spor Salonu’nda yapilacak olan müsabakalarda U 23 kategorisinde 96 kilogramda Mehmet Avcil, gençler 67 kilogramda ise Fatih Çetin mücadele edecek. Sporcularin hedefi 24 Eylül 2021’de Finlandiya’da yapilacak olan Avrupa Sampiyonasi biletini alabilmek olacak.

Taekwondocular iddiali

Pamukkale Belediyespor’un taekwondo bransinda yer alan sporcular da bu ay içinde zorlu mücadeleler verecek. 7-14 Temmuz 2021 tarihleri arasinda Ankara Taha Akyol Spor Salonu’nda yapilacak olan Zekeriya Tutar Türkiye Yildizlar Taekwondo Sampiyonasi’nda 44 kilogramda Ceyda Gencer Pamukkale Belediyesporu temsil edecek. Geçtigimiz aylarda Istanbul’da yapilan 8’inci Uluslararasi Türkiye Açik Taekwondo Turnuvasi’nda Türkiye Sampiyonu olan Gencer, bu müsabakalardan da mutlu dönmek istiyor. Yine taekwondo da 28 Temmuz - 2 Agustos 2021 tarihleri arasinda Ankara’da yapilacak olan Ümitler Türkiye Sampiyonasi’nda +87 kilogramda Erkan Evran da mücadele edecek.

Sampiyon basketbolculara da davet var

Pamukkale Belediyespor’un sezonu sampiyonlukla tamamlayan tekerlekli sandalye basketbol takimindan 3 sporcu milli takimlardan davet aldi. Pamukkale Belediyespor’un Filistinli basketbolcusu Fadi El Deeb, Filistin Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takimi’na davet edildi. Basarili sporcu ülkesi Filistin formasiyla 9-17 Temmuz tarihleri arasinda Ürdün’ün baskenti Amman sehrindeki sampiyonada görev yapacak. Ayrica, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu’nun 2021 faaliyet programinda yer alan Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadinlar Türkiye Sampiyonasi için Pamukkale Belediyespor’dan 2 sporcuya davet aldi. Mavi-beyazli kulüpten Meryem Tan ve Ceyda Akyüz’ün de yer aldigi ve 21 sporcu 27-31 Temmuz 2021 tarihlerinde Hatay’in Iskenderun ilçesindeki müsabakalarda boy gösterecek.

Kaynak: İHA