Konyaalti'nin Pehlivanlari Kirkpinar'a Hazir

Konyaalti Belediyesi Spor Kulübü Güres Takimi, bu yil 660’incisi yapilacak Tarihi Kirkpinar Yagli Pehlivan Güresleri’nden madalyalar ile dönmek istiyor.



2021 yili güres sezonunu Kumluca güresleri ile açan Konyaalti Belediyesi Spor Kulübü Güres Takimi, Tarihi Kirkpinar Yagli Pehlivan Güresleri’ne hazir. Erdal Korkut ve Ibrahim Gökalp antrenörlügünde uzun süren çalismalarin ardindan siki bir kamp dönemi geçiren güresçiler, bu yil 660’incisi yapilacak Kirkpinar Yagli Güresleri için Edirne’ye gitti. Son idmanlarini Edirne de gerçeklestirecek güresçiler, 9-10-11 Temmuz tarihlerinde Edirne Sarayiçi Er Meydani’na çikacak. Konyaalti Belediyesi’ni Kirkpinar güreslerinde bu yil 15 pehlivan temsil edecek.

“Iddialilar”

Konyaalti Belediye Spor Kulübü Güres Takimi pehlivanlarin Furkan Durmus Altin ve Kürsat Korkmaz baspehlivanlik boyunda Tarihi Kirkpinar Güresleri’nde final için mücadele edecek. Konyaalti Belediyesi güresçileri Ilhan Kirmizikan basalti, Osman Kan büyük-orta, Oguzhan Simsek, Caner Üstündag, Atahan Eser, Ali Kan, Mustafa Borucu, Mustafa Yanal küçük-orta büyük boy, Mustafa Tatar, Rasim Tas, Orhan Gezer, Süleyman Kütük deste boy ve Cem Sultan Kahraman küçük-orta küçük boy kategorilerinde güres tutacak. Konyaalti Belediyesi pehlivanlari Edirne’den madalyalar ile dönmek istiyor. Baspehlivanlardan Okan Acar ise bu yil yasadigi sakatliktan dolayi Edirne’de sahaya çikamayacak.

“Sabirsizlikla bekliyoruz”

Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’ni sabirsizlikla beklediklerini ifade eden Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, ‘er meydaninda’ mücadele edecek tüm pehlivanlara basarilar diledi. Esen, “Ata sporumuz güresin 660 yildir devam eden bu önemli gelenegini tüm halkimiz sabirsizlikla bekledi. Bir yil aradan sonra tekrar gerçeklestirilen Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde mücadele edecek pehlivanlarimiza güveniyoruz. Baspehlivanlik boyunda iki olmak üzere 15 pehlivanimiz güres tutacak. Seyir zevki yüksek, çekismeli güresler izleyecegiz. Sahaya çikacak tüm pehlivanlari kutluyor, basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA