Kazakistan Goalball Milli Takimi, Kirikkale'de Kamp Yapti

Kazakistan Görme Engelliler Erkek Goalball Milli Takimi, Uluslararasi Ankara Cup Goalball Turnuvasi’nin hazirliklarini Kirikkale’de tamamladi.

Kazakistan Görme Engelliler Erkek Goalball Milli Takimi, 8-9-10 Temmuz 2021 tarihinde yapilacak Uluslararasi Ankara Cup Goalball Turnuvasi öncesinde Kirikkale’de girdigi 9 günlük kampi tamamladi. Kamp hazirliklari Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Çok Amaçli Spor Salonu’nda gerçeklestirildi.

Kazakistan Görme Engelliler Erkek Goalball Milli Takimi Teknik Direktörü Seitzhan Kenzhegul, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, kamp için ilk kez Türkiye’ye geldigini belirterek, iki ülke arasindaki kardesligin bu köprülerle zenginlestigini söyledi.



"Türkiye’nin kardesligi, Kazakistan için çok kiymetlidir"

Kenzhegul, "Ilk kez Türkiye geliyorum. Spor müsabakalarina katilmak için geldigimiz Türkiye’de idman çalismalarini yaptigimiz Kirikkale sehrinde kardes Türkiye halkinin sevgisi ve samimiyeti ile karsilandik. Buradaki bu sevgi ve profesyonel destek ile yaptigimiz çalismalar neticesinde girecegimiz yarismalarda iyi dereceler alacagimiza inaniyorum. Ama ondan çok daha önemlisi Türkiye’nin Kazakistan’a, Kazakistan’in Türkiye’ye olan kardeslik eli bu çalismalarla bu köprülerle daha da çok zenginlesiyor, daha güçlü oluyor. Ebedi olsun bu kardeslik bagi. Spor zaten centilmenliktir. Centilmence söylüyorum ki Türkiye’nin kardesligi Kazakistan için, Kazakistan sporculari için çok kiymetlidir" dedi.



"Kirikkale’ye tesekkür ediyoruz"

Oyunculardan Elibakiyev Musryat da, "Biz Kazakistan’dan buraya antrenman yapmak için geldik. Buraya geldigimiz için çok mutluyuz. Ilk defa bu tarz bir Goalball etkinligi için ülkemizden ayrildik. Bu firsati ve egitimi bize sagladigi için Kirikkale’ye çok tesekkür etmek istiyoruz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA