Holmen Açiklamasi 'Rizespor'a Gelmemde Abimin Büyük Bir Payi Var'

Rizespor’un yeni transferi Rasmus Sebastian Holmen, Türkiye’ye transferinde abisi Samuel Holmen’in büyük bir payinin oldugunu söyledi. Holmen, ayrica olabildigince fazla süre alabilmek ve takimina faydali olmak istedigini ifade etti.

Süper Lig ekiplerinden Rizespor, sezon öncesi kamp çalismalarini Erzurum Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’nde sürdürüyor. Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde devam eden çalismalar günde çift idmanla sürdürülüyor. Rizespor’un Hollanda Ligi takimlarindan Willem’den transfer ettigi 29 yasindaki stoper Sebastian Holmen Karadeniz ekibinin kamp yaptigi otelde Ihlas Haber Ajansi’na özel açiklamalarda bulundu. Daha önce Türkiye’de Basaksehir, Fenerbahçe, Bursaspor ve Konyaspor gibi takimlarda forma giyen Samuel Holmen’in kardesi olan Sebastian Holmen’in de yolu abisi gibi Türkiye’den geçiyor.

“TAKIMA FAYDALI OLMAK ISTIYORUM”

Sebastian Holmen takima faydali olmak istedigini ifade ederek, “Burada oldugum için gerçekten çok mutluyum. Her sey çok güzel gidiyor. Kulüpteki herkes bana çok iyi davrandi, uyum saglamam için ellerinden geleni yapiyorlar. Antrenmanlar gayet güzel geçiyor. Ben de bu sekilde devam edip takimima faydali olmak istiyorum" dedi.



“RIZESPOR’A GELMEMDE ABIMIN BÜYÜK BIR PAYI VAR”

Rizespor’a gelme asamasinda daha önce Türkiye’de forma giyen abisi Samuel Holmen’in büyük katkisi oldugunu kaydeden 29 yasindaki futbolcu, “Ben kendi kafamda zaten Rizespor’la anlasmaya yakindim. Bu takima gelmeyi düsünüyordum ama abime de Türkiye ve Rizespor’u sordum. O da bana Türkiye hakkinda güzel seyler söyledi ve burada güzel anilari oldugunu ifade etti.

Aslinda onun da büyük bir payi var. Ama benim düsüncelerim Rizespor adina çok pozitifti onun söylemleri sadece perçinledi” seklinde konustu.



“OLABILDIGINCE FAZLA SÜRE ALMAK ISTIYORUM”

Holmen, takimdaki arkadaslik ortamindan memnun oldugunu ve sezon baslangicindan itibaren olabildigince fazla süre alarak takimina katki saglamak istedigini vurgulayarak, "Takimdaki ortam çok güzel, burada gerçekten çok güzel bir arkadaslik ortami var. Geldigimden beri çok iyi bir süreç geçirdim diyebilirim. Takim arkadaslarimin bana ciddi katkilari oldu. Benim için bundan sonraki süreç daha kolay olacak diyebilirim. Hedefim bireysel anlamda olabildigince fazla süre alabilmek ve faydali olabilmek. Umarim benim de bu takimin daha iyi yerlerde olabilmesinde katkim olur” ifadelerini kullandi.

“TÜRKIYE’DEKI FORVETLERE ÇOK BAKMADIM”

Holmen, savunma anlaminda kendisine güvendigini o yüzden rakip forvet kim olursa olsun mücadele etmeye devam edecegini belirterek, “Ben kendime güvenen bir savunma oyuncusuyum. Açikçasi Türkiye’deki forvetlere çok bakmadim. Rakibin forveti kim olursa olsun takim arkadaslarimla sahada gereken mücadeleyi gösterip bu isi en iyi sekilde yapacagimizi düsünüyorum” dedi.



“BÜLENT HOCA BENIMLE ALAKALI ÇOK GÜZEL SEYLER SÖYLEDI”

Ilk görüsmede Bülent Uygun ile aralarinda iyi bir bag oldugunu kaydeden Holmen, "Rize’ye geldigimde sözlesme imzalamadan önce Bülent hocayla 5-10 dakika sohbet etme firsatimiz oldu. O da benimle alakali çok güzel seyler söyledi.

Agresif bir oyuncu oldugumu, bana gerçekten güvendigini ve bana dair beklentilerinin oldugunu söylemisti. Bu baglamda umarim Bülent hocayla güzel isler yapariz” açiklamalarinda bulundu.

(Sefa Tetik - Çagri Korkmaz/IHA)

Kaynak: İHA