Fransa Bisiklet Turu

Turun 10. etabini, DeceuninckQuickStep takiminin Büyük Britanyali sporcusu Mark Cavendish kazandi

Yol bisikletinin en prestijli yarisi Fransa Bisiklet Turu'nun (Tour de France) 10. etabini, Deceuninck-Quick-Step takiminin Büyük Britanyali sporcusu Mark Cavendish kazandi.

Bu yil 108'incisi düzenlenen Fransa Bisiklet Turu'nun Albertville ile Valence yerel idareleri arasindaki 190,7 kilometrelik 10. etabinda Cavendish, 4 saat 14 dakika 7 saniyelik derecesiyle birincilige ulasti.

Organizasyonda 33. etap zaferini yasayan 36 yasindaki Cavendish, Fransa Bisiklet Turu tarihinin en fazla etap kazanan ismi olmaya bir adim daha yaklasti. Belçikali Eddy Merckx, 34 etap galibiyetiyle rekoru elinde bulunduruyor.

Etabi Jumbo-Visma'nin Belçikali sporcusu Wout van Aert ikinci, Alpecin-Fenix ekibinden Belçikali Jasper Philipsen ise üçüncü sirada bitirdi.

Genel klasmanda 38 saat 25 dakika 17 saniyelik süreye ulasan geçen yilin sampiyonu Sloven bisikletçi Tadej Pogacar (BAE Emirates), sari mayoyu korudu.

AG2R Citroen takiminin Avustralyali sporcusu Ben O'Connor, genel klasmanda liderin 2 dakika 1 saniye arkasinda ikinci, Nippo takiminin Kolombiyali sporcusu Rigoberto Uran ise liderin 5 dakika 18 saniye gerisinde üçüncü sirada yer aldi.

Organizasyon, yarin Sorgues ile Malaucene yerel idareleri arasindaki 198,9 kilometrelik 11. etapla devam edecek.

Tur, 21 etap sonunda 18 Temmuz Pazar günü Fransa'nin baskenti Paris'te son bulacak.

Kaynak: AA