Fenerbahçe'nin Yeni Transferi Serdar Dursun, Forma Için Iddiali Açiklamasi

'Ben buraya oynamak için geldim, yedekte oturmak için degil. Forma mücadelesi verecegim' 'Herkesin Fenerbahçe'nin büyüklügünün farkinda olmasi lazim. Bu camiada her zaman kazanman lazim'

Fenerbahçe'nin yeni transferi Serdar Dursun, sari-lacivertli takimda forma rekabetine hazir oldugunu söyledi.

Topuk Yaylasi'nda gerçeklestirilen hazirlik kampinda basin toplantisi düzenleyen Serdar, uzun zamandir Fenerbahçe'de oynama hayali kurdugunu ve bunun gerçeklesmesinden büyük mutluluk duydugunu belirtti.

Sezona iyi baslayip iyi bitirmek istediklerini dile getiren Serdar, "Rekabete hazirim. Fenerbahçe'de oynuyorsan, iyi oyuncularla oynuyorsundur. Ben buraya oynamak için geldim, yedekte oturmak için degil. Forma mücadelesi verecegim. Kim gelirse gelsin fark etmiyor. Herkese kapimiz açik." ifadelerini kullandi.

Fenerbahçeli oldugunu ve daha önce birçok maça geldigini aktaran 29 yasindaki golcü, söyle devam etti:

"Fenerbahçe'de oynarsan taraftarlarin gol beklentisi normal. Takimi sampiyonluga götürecek goller atman lazim. Ben de mücadele edecegim ve çabalayacagim. Gollerimle takimi sampiyonluga tasimak istiyorum. Ocak ayindan beri kontratsiz oyuncuydum. Çok fazla teklif geldi. Bundesliga, La Liga, Serie A ve Türkiye'den teklifler aldim. Türkiye'den tekliflere pek sicak bakmiyordum ama Fenerbahçe olunca fikirler degisiyor. Buradan Ali Koç ve Selahattin Baki'ye tesekkür ediyorum. Bana inandilar ve saygi duydular. Gol olarak bir rakam vermek dogru degil. Her maç 11 baslamak ve gol atmak istiyorum ama bir rakam vermek dogru degil."

- "Bu camiada her zaman kazanman lazim"

Serdar Dursun, Fenerbahçe'nin önemli bir camia oldugunu dile getirdi.

Teknik direktör Vitor Pereira'ya karsi daha önce oynadigini ve gol attigini anlatan Serdar, "Hocayla ilgili ilk izlenimim, konusmasinin beni çok etkilemesiydi. Herkesin Fenerbahçe'nin büyüklügünün farkinda olmasi lazim. Bu camiada her zaman kazanman lazim. Takim beni çok iyi karsiladi. Çok iyi oyuncular ve karakterler var. Herkes forma savasinda elinden gelenin en iyisini yapiyor ve kendisini hocaya kanitlamak istiyor. Hoca çok profesyonelce antrenman yaptiriyor." degerlendirmesinde bulundu.

Tecrübeli oyuncu, A Milli Takim Teknik Direktörü Senol Günes'in kendisini Avrupa Sampiyonasi'na götürmemesine iliskin bir soruya, "Saygi duymak lazim. Hoca ne derse o. Benim tek yapacagim sahada çalismak ve kendimi göstermek. Kendimi ispatlarsam, önümüzdeki dönemde milli takim kadrosunda olabilecegimi düsünüyorum." cevabini verdi.

Almanya'da futbolun, disiplin, taktik ve fizik açisindan Türkiye'den farkli oldugunu aktaran Serdar, Mesut Özil'in önünde oynama firsatina iliskin soruya ise "Mesut, Almanya'da kendini kanitlamis tarihin en iyi 10 numaralarindan biri. Mesut'la ilgili akillara direkt asist gelir. Bencil bir oyuncu degil. Bazi oyuncularin göremedigi yerleri görüyor. Forvet olarak kim oynarsa oynasin onunla daha fazla pozisyona girecek." yanitini vererek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA