Ergin Ataman Açiklamasi 'Iki Sezondur Hep Sampiyon Olacagimizi Söyledik'

Anadolu Efes Basantrenörü Ergin Ataman, "Anadolu Efes Spor Kulübü olarak EuroLeague sampiyonlugu için çok büyük emek verdik. Özellikle 2019 yilinda ilk kez oynadigimiz EuroLeague finalinden sonra sampiyonluk hep bizim kafamizdaydi. Finale tekrar ulasacagimiza emindik. Iki sezondur hep sampiyon olacagimizi söyledik" dedi.

Sezonu hem lig hem de EuroLeague sampiyonlugu ile tamamlayan Anadolu Efes’te Basantrenör Ergin Ataman, Corendon Airlines Sport Talks’a konuk oldu. Tecrübeli koç, iki sezondur EuroLeague’te sampiyon olacaklarini söylediklerini belirterek, bu sampiyonluk için çok büyük emek verdiklerini vurguladi.

"TÜRKIYE’DE BÖYLE BIR SEVINÇ YASANMASINDAN ÇOK MUTLUYUM"

Ataman, "Anadolu Efes Spor Kulübü olarak EuroLeague sampiyonlugu için çok büyük emek verdik. Özellikle 2019 yilinda ilk kez oynadigimiz EuroLeague finalinden sonra sampiyonluk hep bizim kafamizdaydi. Finale tekrar ulasacagimiza emindik. Geçtigimiz sezon ise pandemi sebebiyle sezon iptal oldu EuroLeague’de. Pek çok organizasyon oynanirken EuroLeague oynanmadi. Ancak bunu da 2020 - 2021 sezonu için bir motivasyon kaynagi olarak kullandik. Iki sezondur hep sampiyon olacagimizi söyledik" dedi.



"OLUSTURDUGUMUZ POZITIF ATMOSFER, BIZIM IÇIN SAMPIYONLUKTAN DAHA DEGERLI"

Kendilerine olan beklentinin arttigini dile getiren Ataman, "Bu beklentiyi karsilayabilmek, Türkiye’de o sevinci görmek harika duygular yasatti. Halkimizda pandemiden dolayi dogal olarak bir negatif his vardi, böyle bir dönemde bu sampiyonlugu kazanmak daha da özeldi. Ayrica bu basarinin bas aktörleri arasinda Türk sporcularin da olmasi çok güzeldi. Ülkede böyle bir sevinç yasanmasindan dolayi çok mutluyum. Ülkede olusturdugumuz pozitif atmosfer, bizim için sampiyonluktan daha degerli" diye konustu.



"ÜZERIMIZDE DAHA DA BÜYÜK SORUMLULUK OLACAK"

Ergin Ataman, gelecek sezonla ilgili düsüncelerini açiklarken, "Tabii ki sporda sürdürülebilirlik çok önemli. Avrupa ve Türkiye sampiyonlugu üzerimizde daha da büyük sorumluluk olusturacak. Çünkü sampiyonlugumuzu korumak istiyoruz. Ayrica gelecek sezon taraftarlarimizla da tekrar bulusacagiz. Sampiyon bir takim olarak taraftarla bulusmak harika olacak. Deplasman maçlarinda ise rakiplerimizin taraftarlari tarafindan sampiyon olarak karsilanacagiz" ifadelerine yer verdi.

"CESARET, ÖZGÜVEN VE TECRÜBE"

Ataman, basariya ulasmada tecrübe kadar cesaret ve özgüvenin de olmasi gerektigini belirterek, "Kariyerim boyunca elde ettigim tecrübeler benim için çok ögretici oldu. Özellikle yildiz oyuncularla çalisma ve kadrodaki oyunculari yildiz haline getirme noktasinda bundan hep yararlandim. Basariya ulasmak için tecrübenin yani sira cesaret ve özgüvene de sahip olmalisiniz. Ayrica en önemli hususlardan biri de adanmislik. Yaptiginiz isi is olarak görmemek ve bunu hayat tarzi olarak benimsemek çok kritik" dedi.



"ANTRENÖRLÜK KARIYERIMDEKI EN BÜYÜK DESTEKÇIM AYDIN ÖRS’TÜ"

Ataman, antrenörlük kariyerinin basiyla ilgili de su açiklamalari yapti:

"Kuskusuz antrenörlük kariyerimde destekçilerim oldu. Bunlarin basinda da efsane isim Aydin Örs geliyor. Onunla birlikte Anadolu Efes’te 7 sene boyunca çalistim ve ondan egitim aldim. Ilk bas antrenörlük deneyimimde Ercüment Sunter’in de çok degerli katkilari oldu. Ancak bunlar torpil olarak algilanmasin. Çünkü hem Italya’da hem de Türkiye’de elde ettigim basarilar sayesinde hep kulüpler bana teklifte bulundular."

"GÜNÜ SAKIN GEÇIRMEYE ÇALISIYORUM"

Ergin Ataman, günlük rutinleriyle ilgili ise "Normal günleri sakin geçirmeye çalisiyorum. Istanbul gibi güzel bir sehirde yasamak da bunu kolaylastiriyor. Kahvaltidan sonra biraz yürüyüs yaparim, sonrasinda evde çalisirim. Antrenmanlardan yarim saat, bir saat önce kulübümüze giderim. Evde çalismak benim için çok daha verimli. Antrenmanlardan sonra ise arkadaslarimla bulusmaya çalisir, programim yoksa da evde dinlenirim. Aksamlari ise maç izleyip çalismayi sürdürürüm. Bos günlerde ise mümkünse sehir disi seyahatler yapmaya çalisiyorum. Özellikle sicak havalarda tüm gün denize girmek beni çok rahatlatiyor. Yüzmeyi, denizi çok seviyorum. Soguk dönemlerde ise iki-üç günlük boslugum varsa yurtdisinda dag havasi alabilecegim yerleri tercih ediyorum" açiklamasini yapti. Dinledigi müzik türlerine de deginen Ataman, "Daha çok dinlendirici müzikleri seviyorum. Genellikle lounge tarzi. Uçuslarda ise birinci tercihim Andrea Bocelli. Türk müzigi olarak da Sezen Aksu ve Kenan Dogulu’nun favori parçalarini dinliyorum. Müzik her zaman hayatimin içinde" ifadelerini kullandi.

SON OLARAK ERGIN ATAMAN, HAYAT MOTTOSUNU ISE SÖYLE ÖZETLEDI:

"Hedefler bitmez, hiçbir zaman tatmin olma. Avrupa sampiyonlugu, Türkiye sampiyonlugu, yilin koçu seçilme gibi duygular çok güzel ama kisa tatilinin ardindan durmak olmayacak. Hep yeni hedeflerim olacak."

-IHA-

Kaynak: İHA