Diyarbakirspor'da Yari Final Heyecani

Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nden 3. Lig’e yükselme yari final karsilasmasinda Diyarbakirspor, yarin Sivas’ta Gaziantep Ankasspor ile karsi karsiya gelecek. Yesil-Kirmizili takim, tek maçli eleminasyon sistemine göre yapilacak maçin sonunda turu geçmesi halinde adini finale yazdiracak.

Saat 17.00’da baslayacak karsilasma TRT Kurdi tarafindan çift dilli anlatim seçenegi ile canli yayinlanacak. Yillar sonra profesyonel liglere dönmek için büyük firsat yakalayan Diyarbakirspor, tarihi günlerden birini yasayacak. Yesil-Kirmizili takim, Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nden 3. Lig’e yükselmek için son iki engelden biri olan yari finalde Gaziantep Ankasspor ile Sivas’ta kozlarini paylasacak. Muhsin Yazicioglu Stadi’nda saat 17.00’da baslayacak karsilasma tek maçli eleminasyon sistemine göre oynanacak. 90 dakikada esitlik bozulmadigi takdirde 15’er dakikalik iki uzatma devresi oynanacak ve orada da esitlik devam ederse finale kalan takimi seri penalti vuruslari tayin edecek.

Diyarbakirspor, yenilmeden buraya kadar geldi

Bu sezon 7 maç yapan Diyarbakirspor, 6 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek yenilmedi. Yesil-Kirmizili takim, çeyrek finalde Baglar Belediyespor’u 2-1 yenerek yari finale yükseldi. Gaziantep Ankasspor ise 5 maç yaparken, bu maçlardan 4 galibiyet ve 1 yenilgi ile ayrildi. Gaziantep temsilcisi çeyrek finalde Sanliurfa Büyüksehir Belediyespor’u 1-0 yenerek adini yari finale yazdirdi.

Kaynak: İHA