Derin Toparlak'tan Rusya'da Tarihi Sampiyonluk

CMAS Paletli Yüzme Büyükler Dünya Sampiyonasi'nda milli sporcu, erkekler 1500 metre su üstünde altin madalya kazandi Derin Toparlak, Türkiye'nin büyükler paletli yüzme dünya sampiyonasindaki ilk birinciligini elde etti.

Rusya'daki CMAS Paletli Yüzme Büyükler Dünya Sampiyonasi'nda milli sporcu Derin Toparlak, erkekler 1500 metre su üstünde altin madalya kazanarak, büyükler paletli yüzme tarihinde bir ilke imza atti.

Türkiye Sualti Sporlari Federasyonundan (TSSF) yapilan açiklamaya göre, Rusya'nin Tomsk sehrinde dün baslayan organizasyonda Derin Toparlak, erkekler 1500 metre su üstünde 12.38.27'lik derecesiyle dünya sampiyonu oldu.

Böylece büyükler paletli yüzmede ilk dünya sampiyonluguna ulasan Türk sporcu olan Derin, adini tarihe yazdirdi.

Macaristan'dan Sandor Pazmanyi (12.43.71) gümüs madalya elde ederken, bronz madalyayi 12.45.31 ile Rusya'dan Iakov Stryukov aldi.

Milli sporcu, 2019 yilinda Yunanistan'da düzenlenen Paletli Yüzme Büyükler Avrupa Sampiyonasi'nda altin ve gümüs madalya, yine ayni yil Istanbul'da yapilan CMAS Serbest Dalis Havuz Avrupa Sampiyonasi'nda gümüs madalya kazanmisti.

Paletli Yüzme Milli Takimi'nin kafile baskani olarak Rusya'da bulunan TSSF Baskani Sahin Özen, su ifadeleri kullandi:

"CMAS Paletli Yüzme Büyükler Dünya Sampiyonasi'nda milli sporcumuz Derin Toparlak, paletli yüzme büyüklerde bir ilke imza atarak ülkemize ve bizlere büyük bir gurur yasatti. Milli sporcumuz Derin Toparlak'i tüm kalbimle kutluyorum. Ülkemize, su alti toplulugumuza ve spor camiamiza büyük bir mutluluk yasatti. Sampiyona, 8 Temmuz'a kadar devam edecek. 8 erkek ve 5 kadin sporcumuzdan olusan milli takimimiz, çesitli mesafelerdeki bayrak yarislari dahil olmak üzere birçok disiplinde mücadelesini vermeye devam edecek. Basarilarimiz için desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanligimiz, Spor Genel Müdürlügümüz, sporcu aileleri, kulüplerimiz basta olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum."

29 ülkenin katildigi CMAS Paletli Yüzme Büyükler Dünya Sampiyonasi, su üstü (SF), çift palet (BF), dip (AP) ve tüp (IM) disiplinlerinde yapiliyor. Sampiyonada 4x50, 4x100 ve 4x200 su üstü ile 4x100 çift palette bayrak mücadeleleri de gerçeklestiriliyor.

Kaynak: AA