Çocuklara, Kulüplerin Antrenman Yapabilecegi Nitelikte Spor Tesisleri

Tekirdag merkez Süleymanpasa ilçesinde çocuklar için amatör kulüplerin antrenman yapabilecegi nitelikte spor tesisleri insa edilerek, tek tek kullanima sunuluyor.

Süleymanpasa Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanligi koordinesinde Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesinin her noktasina amatör kulüplerin antrenman yapabilecegi 30 adet spor tesisi hazirlandi. Süleymanpasa Belediyesi tarafindan yapilan çalismalarla söz konusu spor tesisleri tek tek açilmaya basladi.

Hali saha spor tesislerinde, oyun parklari, kafeterya, soyunma odalari, kulübün yönetimi ile ilgili çalismalarin yürütülebilecegi odalar ve dus odalari bulunuyor. 30 adet spor tesislerinden biri olan Çinarli Mahallesi Spor Tesisleri’nin açilisi için tören düzenlendi.

Törene, Süleymanpasa Kaymakami Harun Kaya, Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel, Tekirdag Gençlik ve Spor Il Müdürü Ahmet Üzgün, AK Parti Süleymanpasa Il Baskani Sezayi Çetin, mahalle sakinleri ve çok sayida çocuk katildi.

Açilista sahaya giren katilimcilar ve çocuklar bol bol penalti atisi yaparak, eglence dolu anlar yasadi. Zaman zaman penalti atisi yapan Baskan Yüksel, bir süre sonra kaleye geçerken, diger katilimcilar da futbol topunun basina geçerek penalti atisi yapti.

"Gençlerimize güveniyoruz ve inaniyoruz"

Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel, açilis öncesi yaptigi açiklamada, “Biz toplam 30 adet tesis hazirladik. Bunun birçogunu Spor Bakanligi ile koordine ettik. Bu sahalar 30-50 sahalar. Yani amatör kulüplerin rahat rahat antrenman yapabilecegi sahalar. Allah nasip ederse bunlar artik her mahallede olmus oldu. Bir kismini belediye olarak biz kendimiz isletecegiz. Bir kismini da güvendigimiz inandigimiz gerçek anlamda spor faaliyetleri içerisinde bulunan kulüplerle koordineli yürütecegiz. Burada çesitli okçuluk egitimlerimiz de olacak. Egitimlerimiz ücretsiz olacak. Insallah bu bölge, özellikle çocuklarimizin kahve köselerinde yetisen gençlerimizin kendilerine biraz daha vakit ayirabilecegi yer olur. Biz gençlerimize güveniyoruz ve inaniyoruz. Bu sadece spor ile kalmayacak. Ayni zamanda onlarin egitimi ile ilgili büyük yatirimlar planladik. Dogrudan 15 bin çocugumuza birçok noktada ders alabilecekleri, egitim alabilecekleri, tiyatrodan, matematik, fen gibi diger branslara kadar egitim alabilecekleri çok büyük bir tesis hazirliyoruz. Çocuklarin gerçek anlamda kendini yetistirebilecegi, gelistirebilecegi diger projeler hayata geçiyor” dedi.

Daha sonra kurdele kesilerek, Çinarli Mahallesi Spor Tesisleri’nin açilisi gerçeklestirilmis oldu.

Kaynak: İHA